*Nettavisen* Nyheter.

1 års fengsel for satanrocker

Gorgoroth-gitaristen må sone ett år i fengsel for uaktsom voldtekt, bestemte Gulating lagmannsrett fredag. Han vurderer å anke saken til Høyesterett.

13.01.06 11:14

Den 33 år gamle gitaristen i Gorgoroth ble i Gulating lagmannsrett tirsdag kjent skyldig i uaktsom voldtekt. Fredag fikk han vite straffutmålingen. Retten avgjorde at han må sone ett år i fengsel fordi han burde ha forstått at en kvinne ikke hadde frivillig sex med både ham og hans kamerat for snart tre år siden. Kameraten ble dømt for voldtekt og fikk to år og åtte måneders fengsel.

Kvinnen er også tilkjent 155.000 kroner i erstatning og tapt arbeidsfortjeneste.

Spesiell dom
Begge to ble i Bergen tingrett i mai 2005 dømt til tre års fengsel for gruppevoldtekt og frihetsberøvelse, men begge anket saken til lagmannsretten. Det endte i den noe spesielle dommen som falt tirsdag, der den 32 år gamle kameraten ble dømt for voldtekt, mens gitaristen ble frikjent for selve voldtekten, men dømt for uaktsom voldtekt.

Rømte med håndkle
Kvinnen hevdet at de hadde voldtatt henne i fellesskap på et nachspiel i leiligheten til gitaristen. I retten forklarte hun at hun var blitt holdt mot sin vilje i leiligheten og i et uoppmerksomt øyeblikk, klarte hun å rømme ut på gaten, med bare et håndkle rundt seg. Det meste av skylden la hun på gitaristens kamerat.

- Det var han som truet, slo og nektet meg å forlate leiligheten. Gitaristen var mer passiv. Like før kameraten begynte å slå meg, forandret ansiktene seg. De så utrolig onde ut, og den dag i dag klarer jeg ikke se noe annet enn ondskap i ansiktene deres, sa kvinnen mens hun gråt.

- Løgn
- Hun lyger. Jeg sier i klartekst at hun lyger, sa gitaristen da han avga forklaring i retten tirsdag i forrige uke. Han sa også at det ikke var umulig at hans kamerat hadde tilbakeholdt informasjon for ham.

Begge tok betenkningstid etter at straffen var lest opp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.