*Nettavisen* Nyheter.

1 av 5 tatt med båtpromille

Skremmende mange ble tatt med promille i en storkontroll langs Telemarkskysten i helgen. Når varsler politiet flere kontroller.

25.07.05 00:08

Politiet i Telemark gjennomførte i helgen to kontroller på sjøen i samarbeid med Kystvakten og UP.

Kontrollene ble gjennomført natt til lørdag og natt til søndag i området Kragerø-Jomfruland og i Langesund, skriver ANB.

Mye promille i båt
Av 105 kontrollerte båter ble det i 40 tilfeller ilagt forenklet forelegg for fart, mangel av flytevester og feil bruk av lanterner, og 20 ble tatt med promille på over 0,8.

- Resultatet er nedslående og vi kommer til å avholde flere kontroller langs kysten, sier opersjonsleder i Telemark politidistrikt Bernt Ingebriktsen til TV 2 Nettavisen.

Mange mangler flytevest
En undersøkelse av ulykker på sjøen i perioden 1992 til 2001 viser at halvparten av de som omkom ikke hadde flytevest, og en av tre hadde promille.

- Det er derfor skremmende å se hvor mange som kjører båt med promille og samtidig uten flytevest, sier Ingebriktsen.

Natt til lørdag ble en båt på 16 fot med 11 personer i kontrollert. Kun én av disse hadde flytevest, og båtføreren fikk et forenklet forelegg på 500 kroner per person som ikke hadde flytevest, altså 5.000 kroner.

- Antall fritidsbåter i Norge er nå rundt en million. Derfor er det nødvendig at vi har regler som folk følger, sier han.

Ingebriktsen understreker samtidig at flesteparten som ferdes på sjøen er familier som oppfører seg meget bra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag