RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1 do på 70 elever

Sist oppdatert:
Slik er skolehverdagen for SFO-barn i Porsgrunn.

Er du elev/forelder til barn ved en skole preget av forfall? Kontakt oss på telefon 21 00 60 10, e-posteller send MMS/SMS «NATIPS» til 1984.

Da elevene møtte opp til første skoledag ved Klevstrand skole i Porsgrunn torsdag i forrige uke, ble de møtt av en byggeplass. For ikke bare må 70 SFO-barn dele på én do - listen over problemene ved skolebygget på Herøya er lang som bare det. Dette er det mest prekære:

- Funn av asbest i vegger og tak.

- Dårlig ventilasjon: Gradestokken i klasserommene kryper over 30 grader på varme dager.

- Fuktskader i kjelleren.

I en årrekke
TV 2 Nettavisen skal utover høsten sette søkelys på forfallet ved norske skolebygg. Send inn bilder på MMS merket «NATIPS» til 1984, eller skriv og fortell om skolen i ditt nærmiljø.

- Vi har håpløse forhold når det gjelder ventilasjon og varme i klasserommene. Jeg sitter her på kontoret og holder på å koke over av varme. I sommer har vi måttet investere i vifter for i det hele tatt å få litt luftsirkulasjon, sier rektor ved Klevstrand skole, Geir Aurstad, til TV 2 Nettavisen.

Problemene er langt fra av ny dato:

- Inneklimaet har vært dårlig i mange herrens år, forteller rektoren.

Sommerhalvåret er det ikke uvanlig med over 30 grader i klasserommene – noe som går på konsentrasjonen løs, både for store og små.

«Jeg sitter her på kontoret og holder på å koke over av varme.»

Rektor Geir Aurstad

- Det er helt åpenbart at det dårlige inneklimaet går utover læremiljøet, sier Aurstad.

I tillegg til lite tilfredsstillende inneklima, må de 70 barna som går ved skolens SFO, dele på én do.

- Jeg mener vi har tilfredsstillende sanitære forhold. Dersom elevene ved SFO bare forflytter seg litt, er det flere doer i andre lokaler i nærheten som de kan benytte seg av, mener Aurstad.

- Ikke bra nok
Ting er imdlertid i gjære: Vinduer skal byttes ut, asbestsanering skal utføres, og rundt skolen skal det dreneres. Likevel kommer ikke rektor Aurstad til å bli fornøyd når byggeplassen igjen tar form som et skolebygg en gang ut i oktober:

- Forholdene kommer ikke til å bli optimale. Det er ingen fullstendig rehabilitering av skolen vår. Jeg skulle helt klart ønske det ble mye bedre her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere