1. mai i bilder

Foto: Arne Lutro / TV 2 Nettavisen

Noen paroler er viktigere enn andre på arbeidernes dag. Se bildene og parolene.

01.05.06 17:28

1.mai er dagen for de små og store krav og løfter. Statsminister Jens Soltenberg lovet kraftige tiltak mot sosial dumping i sin tale i Verdal. LO-leder Gerd-Liv Valla krevde kriminalisering av horekunder. I toget i Oslo var ett av kravene «Lag sunnere godteri».

7000 i Oslo
Nærmere 7.000 mennesker hadde møtt opp for å delta i årets 1. mai-markering i Oslo. Fra alle de store byene meldes det om en deltagelse på 1.mai som normalt - vær og vind tatt i betraktning.

Arbeiderbevegelsens internasjonale solidaritetsdag er blitt løsere i snippen med årene, og de mange korpsene bidrar med langt mer enn «Internasjonalen», fengende rytmer står også på reportoaret. Og midt oppi alvoret er spillopper og festlige påfunn lov. Kreativiteten på parolefronten er også stor, en av de mer optimistiske i Oslo-toget var denne fra Norsk Tjenestemannslag: «Vi er evig optimister og stolte sosialister».

Mange børster også støv av faner og flagg som bare hentes frem en gang i året.

Har du bilder fra 1. mai der du befinner deg? Send dem til TV 2 Nettavisen som MMS-bilde merket NATIPS til 1984. Eller på e-post til vaktsjef@nettavisen.no.

Se bildene og parolene her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag