RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

100 branner på fire år

Foto: Snorre Hovdal
- Vi synes dette er ubehagelig, sier politistasjonssjef Ove Sem i Trondheim som nå setter alle kluter inn på å oppklare de mange brannene i byen. I natt tok det fyr igjen.

Natt til fredag begynte det igjen å brenne i en søppelcontainer i Trondheim. Denne gangen var det ved Strinda videregående skole utenfor sentrum.

- Vi ser ingen sammenheng mellom denne brannen, og brannen natten før, sier politistasjonssjef Ove Sem til TV 2 Nettavisen. Samtidig etterlyser han en person som ble sett løpende fra Olav Trygvassons gate 23 like etter at brannen var startet. Den brannen startet også i en søppelcontainer etter at noen spylte brennbar veske over søppelet og tente på

- Vi etterlyser en mann i 25-årsalderen med mørkt hår og lys hud. Vitner mener likevel han var litt mørkere i huden enn nordmenn flest. Han er 170 til 175 centimeter høy, var iført mørk hettegenser, beige vide buker og todagersskjegg, sier Sem.

Her er noen av Trondheimsbrannene som TV 2 Nettavisen tidligere har omtalt

Branner i Trondheim i år

12. august 2004: Branntilløp i Olav Trygvassons gate 23. Politiet rykket ut på innbruddsalarm og oppdaget dermed brannen raskt.

30. juli 2004: Brann i Søndre gate i Trondheim sentrum. Brannen var påsatt. En mann i 50-årene med ryggsekk ble sett ved åstedet .

20. juni 2004 brant det i en høyblokk utenfor Trondheim sentrum.

8. februar 2004 brant det i et toetasjes trehus overfor Lykkegården i Trondheim sentrum.

29. januar 2004 brøt det ut brann i en studentleilighet på Moholt i Trondheim. 18 personer ble evakuert.

11. januar brøt det ut brann i forsvarets anlegg på Gråkallen i Trondheim .

Tidligere branner
21. februar 2003 fikk brannvesenet avverget det som kunne blitt en ny storbrann i byens trehusbebyggelse.

7. desember 2002 ble Trondheim rammet av en storbrann som ødela et helt kvartal med trehusbebyggelse. Brannen startet i en frityrgryte

15. juli 2002 ble Vækteren Bistro i Trondheim er totalskadd etter brannen . Brannen startet i en frityrgrytte.

100 branner
På bare en måned har Trondheim hatt 13 større og mindre branner. De fire siste årene har det vært 100 branner i byen, viser en sammenstilling Adressavisen har gjort. Flere av brannene har rasert uvurderlige deler av Trondheims trehusbebyggelse.

I går skrev TV 2 Nettavisen om Snorre Håvdal som har blitt evakuert fire ganger, og som har fått sitt hjem ødelagt av brann. Han frykter at noen snart vil dø i brann.

- Vi synes dette er ubehagelig. Det er klart at for oss er det viktig å få oppklart disse sakene. Vi forstår at folk er engstelige, sier Sem.

Ingen sammenheng
12 etterforskere jobber nå heltid med å oppklare brannene. Sem poengterer politiet ikke har noen tro på at de står overfor én brannstifter.

- Brannen på Strinda videregående skole har ingen sammenheng med brannen i Olav Trygvassons gate, sier Sem

Han sier at det heller ikke er noen sammenheng mellom brannen i Olav Trygvassonsgate natt til torsdag, og brannen i Søndre gate for to uker siden.

- Jeg synes det har vært uforholdsmessig mange branner på kort tid, men bortsett fra de fire konteinerbrannene i Magnus den Godes gate 28. juli, kan vi ikke se noen sammenheng mellom brannene, sier Sem

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere