RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

100 døde fugler funnet

Sist oppdatert:
- I løpet av fredag, lørdag og søndag fikk Mattilsynet i Bergen melding om 100 døde fugl i Bergen og omegn.

- Vi fikk inn, eller melding om, minst hundre døde fugl i og rundt Bergen i helgen, sier direktør Pål Fennel i Mattilsynet til iBergen.no.

- De fleste destruerte vi selv, men vi foretok et utvalg av de største fuglene og sendte til Veterinærinstituttet i Oslo for analyse.

- Hvor mange fugler er sendt?

- Fire stykker. Det var tre ender og en spurvehauk.

Jorunn Gjarp er avdelingsdirektør ved dyrehelsa hos Veterinærinstituttet. Hun forteller at de fuglene som er blitt samlet inn i Bergen i løpet av helgen vil være analysert i løpet av kvelden.

Mer restriktive

- Hva betyr det at dere har fått melding om så mange som 100 døde fugler. Er ikke det oppsiktsvekkende?

- Nei, det betyr bare at folk er svært oppmerksomme og vi kommer til å bli mer restriktive med å ta i mot fugl. Det vi sier nå er; ikke ring hvis du ikke finner minst to døde fugler sammen, sier Pål Fennel.

- Folk må rett og slett selv ta hånd om døde fugler. Bruk spade eller pose og vær forsiktig når det gjelder det som har med det hygieniske å gjøre. Men vi ønsker selvsagt melding om funn som involverer flere fugler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere