RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

100 har meldt seg ut av Venstre


UTMELDINGER: Venstre-leder Trine Skei Grande opplever både utmeldinger og innmeldinger etter at hun gikk i regjering med Frp.
UTMELDINGER: Venstre-leder Trine Skei Grande opplever både utmeldinger og innmeldinger etter at hun gikk i regjering med Frp. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Men flere har også meldt seg inn etter at partiet gikk i regjering.

Ikke alle i Venstre er fornøyd med at partiet har gått i regjering med Fremskrittspartiet og Høyre, og det har fått flere til å melde seg ut av partiet.

Tall Nettavisen har fått fra Venstre, viser at cirka 100 personer har meldt seg ut av partiet så langt i januar. Samtidig har like mange meldt seg inn.

- Jeg gleder meg over at det er noen innmeldinger i Venstre, og jeg skulle gjerne ønsket at vi hadde unngått utmeldinger, sier kommunikasjonssjef Steinar Haugsvær i Venstre til Nettavisen.

Les også: Carl I. Hagen: - Venstre har fått for mange statsråder

Kommunikasjonssjef Steinar Haugsvær i Venstre sier han er glad for innmeldingene i partiet, men gjerne skulle unngått utmeldingene.

- Hatt en grundig prosess

Haugsvær karakteriserer bevegelsene blant medlemmene som små, ut fra en medlemsmasse på i overkant av 7000.

- Samtidig så opplever jeg at de aller fleste av våre medlemmer synes vi har fått gode gjennomslag i regjeringserklæringen, der vi bidrar til å satse på skolen, ta vare på naturvern og skape flere arbeidsplasser i hele landet, sier han.

- Men tallene viser jo at flere er uenig i at Venstre skulle gå i regjering?

- Ja, på samme måte som flere mener at det var riktig å gå i regjering, sier Haugsvær, og påpeker:

- Vi har hatt en grundig, demokratisk prosess som har gått over flere måneder, som har endt opp på et tydelig vedtak om at det er riktig for Venstre å gå inn i et regjeringssamarbeid, sier han.

Les også: Venstre sier ja til regjeringsdeltakelse – får ja fra Frp

- Kan ikke leve med Sylvi

En av dem som har meldt seg ut av Venstre, er gruppeleder i Målselv Venstre, Hege Soubeyrat Gjerdrum.

- Jeg melder meg nå ut av Venstre. Det er en protest mot at vi går i regjering med Frp, sa Soubeyrat Gjerdrum til NRK etter at det ble kjent at Venstre går i regjering.

Hun fryktet særlig konsekvensene samarbeidet med Frp vil få for innvandrings- og integreringspolitikken.

- Sylvi Listhaug kan jeg hvert fall ikke leve med. Jeg kan ikke ta ansvar for hva hun gjør i en regjering, sa lokalpolitikeren.

Les også: Unge Venstre: - Skei Grande vil ikke snakke om vafler og brunost

- Ønsket en annen løsning

Heller ikke Venstre-veteran og tidligere statsråd Odd Einar Dørum, ønsket at partiet hans skulle gå i regjering med Frp og Høyre.

- Jeg har ventet en stund på at Venstre skulle være tilbake i regjering. Men selv ønsket jeg en litt annen løsning. Jeg ønsket at Venstre skulle samarbeide med regjeringen fra Stortinget, sa Dørum til Nettavisen i forrige uke.

Han er likevel fornøyd med regjeringsplattformen som er forhandlet fram.

- Da jeg og andre tapte den debatten, så bestemte vi oss for å være konstruktive. Jeg synes de som har forhandlet har fått til en god politisk plattform på alle de områdene som vi synes er viktig, sa Dørum.

Les ogås: Dørum med klar advarsel til Venstre-statsrådene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere