*Nettavisen* Nyheter.

100 vaksinert med vann

Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)

100 personer fikk en dose vann i stedet for influensavaksine i Stor-Elvdal.

31.10.09 15:42

– Det skjer dessverre menneskelige feil av og til. Jeg tror ikke de som har gjort denne feilen har det veldig bra. Det vil bli mange garderinger for at slikt ikke skjer igjen, sier virksomhetsleder Stein Kjølhamar i Stor-Elvdal kommune til Nettavisen.

Vaksinen mot svineinfluensa sendes i to ampuller. Innholdet i disse to flaskene skal blandes før vaksinen settes. Dette ble ikke gjort på helsestasjonen Stor-Elvdal i Hedmark torsdag. Helsepersonellet satte nemlig sprøyter med bare sterilt vann.

Kjølhamar opplyser at alle som fikk vaksinen ble innkalt på nytt. Av de omtrent 100 som fikk vannvaksinen er det tre som ikke har blitt revaksinert. De vil få ny sprøyte etter helgen.

– Vi er en liten kommune, så vi hadde god oversikt over hvem som hadde vært på vaksinering, sier virksomhetslederen.

Pasientene skal selv ha fattet mistanke, etter å ikke ha følt noe ubehag av sprøytestikket.

Østlendingen skriver at vaksineringen foregikk på feil måte i over to timer. Det skal ha vært svært travelt på helsestasjonen i kommunen som har omtrent 2700 innbyggere, og totalt ble 250 personer vaksinert for svineinfluensa og sesonginfluensa.

Stein Kjølhamar vet ikke hvem som gjorde feilen, og mener det er uinteressant. Han understreker at sprøyten ikke fikk noen konsekvenser for dem som tok den.

Ifølge NRK vil fylkeslegen i Hedmark nå se nærmere på saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag