Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1000 dekar ble svidd av under skogbrann i Aust-Agder

AUST-AGDER: Brannvesenet i Kristiansandregionen sier de regner med å måtte jobbe hele natta og kanskje utover morgendagen med å få kontroll på denne brannen.
AUST-AGDER: Brannvesenet i Kristiansandregionen sier de regner med å måtte jobbe hele natta og kanskje utover morgendagen med å få kontroll på denne brannen. Foto: Henning Vik
Sist oppdatert:
Tente bål, utløste kraftig skogbrann.

Brannmannskap fra flere kommuner fikk bistand fra Sivilforsvaret og skogbrannhelikopteret i arbeidet med å slukke skogbrannen i Birkenes kommune i Aust-Agder.

SISTE: Skogbrann i Aust-Agder under kontroll

Politiet fikk melding om brannen klokka 13.36

Ved 21-tiden meldte brannvesenet at de hadde kontroll på flammene, skriver Fædrelandsvennen.

Da omfattet skogbrannen et område på rundt 1.000 dekar.

Rundt 30 brannmenn deltok torsdag kveld i slukningsarbeidet i tillegg til ni personer fra Sivilforsvaret og et brannslukningshelikopter.

- Vi regner med at det blir vindstille i natt. Begynner det å blåse igjen i morgen tidlig, kan dette komplisere etterslukningsarbeidet. Vi er derfor spent på morgendagen, sa vakthavende brannsjef Eddie Hoel til NTB ved 20.30-tiden.

Ifølge politiet oppsto brannen som følge av at to personer torsdag ettermiddag tente bål i skogen, et bål de raskt mistet kontrollen over da flammene spredde seg til kratt i nærheten.

De to ble sendt til legevakten for en sjekk.

Hyttefeltet Ramselia ligger i nærheten av brannområdet, men ingen hytter har gått tapt, melder NTB.

- Vi regner med å måtte jobbe hele natta og kanskje utover morgendagen med å få kontroll på denne brannen, uttalte overbefalsvakt Eddie Hol ved Kristiansandregionen brann og redning til Fædrelandsvennen ved 17-tiden.

Da var mellom 20 og 25 personer involvert i slukkingsarbeidet.

BEGYNTE SOM KRATTBRANN: Det var ved 13-tiden at brannvesenet i Vennesla og Birkenes rykket ut til det som da var en krattbrann i Ramselia i Birkenes kommune i Aust-Agder.

SKOGBRANN: Det er en kraftig skogbrann, og den er ikke er under kontrol, opplyser politiet i Agder ved 17-tiden.

Det var ved 13-tiden at brannvesenet i Vennesla og Birkenes rykket ut til det som da var en krattbrann i Ramselia i Birkenes kommune i Aust-Agder.

Noen timer senere hadde krattbrannen utviklet seg til en skogbrann, og forsterkninger var kommet fra brannvesenet i Kristiansand. I tillegg bisto brannmannskap fra Lillesand, meldte 110-sentralen i Agder på Twitter.

- Kraftig skogbrann

- Det er en kraftig skogbrann, og den er ikke er under kontroll. To personer har tatt seg til sykehus med mulige røykskader. Sivilforsvaret og brannhelikopter er rekvirert, uttalte operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt til Nettavisen klokka 17.

Klokka 17.04 meldte skogbrannhelikopteret at de var på vei. Da var det også rekvirert et helikopter fra Sauda som var ventet framme ved 18-tiden, meldte Fædrelandsvennen.

STARTET MED BÅL: Det var ved 13-tiden brannvesenet fikk melding om brannen i  Ramselia i Birkenes kommune i Aust-Agder.


Ifølge politiets opplysninger startet brannen med et bål.

- Ja, vi har fått opplyst at det var et bål som startet krattbrannen, sier Kvitne.

De to som tente bålet, forsøkte å slukke brannen, men måtte gi opp. De to ble sendt til legevakten for sjekk, melder NTB.

VIDEO: Fædrelandsvennen publiserte torsdag kveld denne videoen fra brannen:

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!