*Nettavisen* Nyheter.

108 nye fengselsplasser i år

Foto: Scanpix

Norske fengsler får i år økt kapasiteten med 108 nye og midlertidige plasser, men soningskøen er fortsatt på 2.234 dommer. Justisminister Odd Einar Dørum er fornøyd.

24.08.04 11:04

Justisministeren åpner tirsdag nye Tromsø fengsel, som er utvidet og rehabilitert. Den totale kapasiteten ved fengselet er nå på 59 fengselsplasser, i tillegg videreføres 14 midlertidige plasser.

Regjeringen har i inneværende år økt fengselskapasiteten med bedre og større fengsler i Oslo og Tromsø, mens fengslene i Bergen, Kongsvinger og Trondheim ferdigstilles i utvidet utgave i høst.

- Med dette har kriminalomsorgen fått en viktig tilvekst på 25 fengselsplasser, sier justisminister Odd Einar Dørum i en pressemelding tirsdag.

Disse har fått eller får flere plasser:

Oslo fengsel: pluss 23 nye plasser i juni
Bergen fengsel: pluss 30 plasser
Tromsø fengsel: pluss 25 plasser
Nye Kongsvinger fengsel: pluss 15 midlertidige plasser
Trondheim fengsel: pluss 15 midlertidige plasser

Alle de nye plassene er ifølge Justisdepartementet enkeltceller.

Ved utgangen av året vil den totale fengselskapasiteten i Norge være på rundt 3.180 plasser. Det er 304 plasser flere enn i 2001.

Soningskøen krymper
- Per 30. juni i år var det ikke 2.234 dommer som det ikke var iverksatt soning for innenfor tomånedersfristen, dette er den reelle soningskøen i dag, sier fungerende avdelingsdirektør Torgeir Heimli i Justisdepartementet til TV 2 Nettavisen.

På samme tid i fjor var soningskøen på 2. 813 dommer. Mest har soningskøen krympet i kriminalomsoprgsregion Nordøst, der nedgangen var på hele 152. Her kan du sjekke soningskøen for ditt distrikt .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.