Gå til sidens hovedinnhold

11-åring funnet i god behold

Tilbrakte ti timer alene i skogen.

Gutten (11) som ble savnet etter en skitur i Hurum i Buskerud lørdag ble funnet i god behold natt til søndag. Da hadde han tilbrakt ti timer alene i Hurummarka.

Det var bra vær i området, men rundt 7 minusgrader.

Kunne reise rett hjem
- Gutten ble funnet av et Sea King redningshelikopter. Han ble tatt om bord i helikopteret og deretter ble han med foreldrene hjem. Det var ikke behov for legevakt eller sykehus, sier operasjonsleder Sjur Kortgaard ved søndre Buskerud politidistrikt til Nettavisen.

Var på tur med familien
Gutten var ute på tur med moren og et yngre søsken da han på hjemveien skilte lag med de andre. Avtalen var å møtes igjen på parkeringsplassen, men gutten gikk seg vill og dukket ikke opp. Klokka var da 16. Ved 18-tiden ble det slått alarm til politiet, og det ble iverksatt en større leteaksjon.

Klokka 01.58 ble han funnet igjen ved Langvann, kald og sliten, men i god form.

Stor leteaksjon
- Vi hadde Sea King, politihelikopter, politipatruljer, flere snøscooterpatruljer, Norske redningshunder, Sivilforsvarets FIG-gruppe og Røde Kors i sving. I tillegg møtte de opp mange folk fra nærmiljøet som tilbud seg å hjelpe til. Det var kjempeflott, men det ble så mange at vi måtte si stopp, forklarer Kortgaard.

Leteaksjonen hadde sin base ved Semsporten.

Turvant 11-åring
11-åringen var både skivant, fjellvant og frisk og rask.

- Han var i god form, og det viktigste: han var godt kledd. Selv om du skal ut på en liten tur, er det viktig å være godt kledd, sier operasjonsleder Kortgaard til Nettavisen.

HTML EMBED

Vis Leteaksjon Hurum i et større kart
Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser