*Nettavisen* Nyheter.

11-åring nektes familiegjenforening

Norske utlendingsmyndigheter nekter 11 år gamle Charly fra Burundi å flytte til si familie i Kristiansand. Årsak: Pappa tjener for lite.

13.04.05 08:19

Familien i Kristiansand sier at 11-åringen i dag bor hos en ugandisk kvinne i Nairobi i Kenya som de måtte overlate gutten til da de flyktet til Norge. Moren forsvant da han var spedbarn.

Hele familien flyktet fra Burundi og fikk opphold som flyktninger i Norge i januar 2004.

- Da vi flyktet til Norge via Kenya, hadde vi ikke råd til å ordne billetter og papirer til alle i familien. Nå ser jeg at det var en stor tabbe å la Charly bli igjen, sier pappa Biseke til Aftenposten.

I Norge bor han med kona og deres to barn. Nå forsøker de altså å få sistemann i familien til landet, men blir stoppet av norske regler om inntektsminimum som krav for familiegjenforening.

- Jeg skjønner ikke dette. Mener myndighetene at 11-åringen skal overlates til seg selv i et vilt fremmed land, hos en tilfeldig omsorgsperson? spør stemoren Micheline.

Barneombud Reidar Hjermann har engasjert seg i saken. Han ønsker også at reglene skal endres slik at det kan gjøres unntak for familiegjenforening med barn. Utlendingsdirektoratet regner med at det blir flere runder i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag