RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

11-åring så ulven i hvitøyet

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Anne Marthe syklet til skolen da hun fikk ubehagelig nærkontakt med en ulv. Viltnemnda har undersøkt sporene og tror 11-åringen snakker sant.

Klokka var litt over halv åtte en helt vanlig tirsdag morgen da Anne Marthe satte seg på sykkelen i skogsbygda Våler i Solør tre mil øst for Elverum i Hedmark fylke.

- Jeg synes det er så kjedelig å ta skolebuss, så jeg ville sykle. Plutselig så jeg noe som løp på brua. Jeg trodde det var en rømt hund, men da den kom nærmere, så jeg at det var ulv, forteller hun til TV 2 Nettavisen.

Sto helt stille
Anne Marthe gikk av sykkelen og sto helt urørlig .

- Jeg tenkte på å snu, men så tenkte jeg at han kanskje ville løpe etter meg.

Hun sto musestille mens gråbein nærmet seg. Nærmere og nærmere.

- Det så ut som han skulle komme bort til meg, men så hoppa'n plutselig over autovernet og ut på et jorde før han forsvant inn i skogen. Da var den vel to-tre meter fra meg.

Bekrefter ulv
Pappa Arvid Lie forteller at Viltnemnda har vært og sett på sporene og bekrefter at Anne Marthe snakker sant.

- Var du redd?

- Ja, litt , jeg sa til meg selv «stå stille, stå stille», innrømmer Anne Marthe, men hun var ikke redd for å dø og kommer helt sikkert ikke til å få mareritt.

- Nei, jeg har drømt om å få møte ulv hele livet, jeg!

Da ulven var forsvunnet, satt hun seg på sykkelen og tråkket til skolen der klassekameratene overfalt henne med spørsmål. De hadde nemlig også sett ulven - fra skolebussen.

Sett flere ganger
Pappa Arvid forteller at ulven er observert flere ganger i traktene, men det er sjelden den kommer så nær mennesker. Om han er blitt redd for å la datteren sykle alene etter dette?

- Redd og redd, det er klart du te nker det verste, men det er så mye fælt som kunne skjedd. Man kan ikke krisemaksimert alt her i livet , heller, sier Arvid Lie som ikke har endret oppfatning i rovdyrdebatten etter datterens møte med den ensomme ulven.

- Jeg er for at vi skal ha rovdyr i Norge og det gjelder også ulv.

(Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere