RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

11-åring trakk Plumbo-forklaring

Sist oppdatert:
Den 11 år gamle gutten som torsdag fortalte at to eldre gutter hadde kastet en flaske med Plumbo mot han, har ifølge politiet trukket sin forklaring.

Ifølge politiet skal gutten torsdag kveld ha innrømmet at det var han selv og hans to kamerater som hadde lekt med den såkalte «Plumbo-bomben».

Hans opprinnelige forklaring var at han og to kamerater hadde gått sammen i et boligstrøk på Solbergmoen i Buskerud, da to eldre gutter skal ha kommet syklende og kastet en flaske med Plumbo mot dem.

- Gutten har trolig i en samtale med faren tilstått at det var hans selv og kameratene hans som hadde lekt med Plumboen, forteller operasjonsleder ved Søndre Buskerud politidistrikt Morten Eriksson til Nettavisen.

Det var ved 15.15-tiden torsdag at politiet ble varslet av legevakten i Nedre Eiker om at de hadde inne en gutt som hadde blitt utsatt for det de kalte en «Plumbo-bombe», og at gutten hadde etseskader i ansiktet.

Det var lenge usikkert hvor alvorlige skadene var, men det er ifølge Eriksson ikke grunn til å tro at gutten vil få noen varige mén.

- Vi ble ved 19.30-tiden varslet av far om at alt var bra med gutten. Han skal på etterkontroll fredag, forteller Eriksson.

- Lensmannen i Nedre Eiker vil nok også ta en alvorsprat med både guttene og foreldrene deres etter dagens hendelse, fortsetter Eriksson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere