*Nettavisen* Nyheter.

11 sportsfiskere tatt ved oppdrettsanlegg

Foto: (Illustrasjonsfoto)

I alt 11 tsjekkiske sportsfiskere ble pågrepet av Kystvakten mens de fisket rett ved Lerøy Midnors oppdrettsanlegg i Halsa på Nordmøre tirsdag morgen.

Ytterligere to ble pågrepet for å ha vært med i båtene, selv om de ikke fisket. Politiet beslagla fiskeutstyret deres, og fiskerne kan vente seg forelegg på mellom 3.000 til 5.000 kroner.

Tsjekkerne hadde fortøyd båtene sine helt inntil laksemerdene til oppdrettsanlegget, og fisket i sjøen rett ved. Ifølge lensmann Per Inge Vatten ved Halsa og Tustna lensmannskontor er det forbudt å fiske nærmere enn 100 meter til et oppdrettsanlegg, og det er heller ikke tillatt å ferdes nærmere enn 20 meter.

- Tsjekkerne har medgitt at de visste om disse restriksjonene, og det sto også oppslag om dette ved merdene, sier han til NTB.

Anleggene tiltrekker seg fisk, og det er derfor turistene ønsker å fiske rett ved. Lensmannen sier at de har hatt problemer med denne type fiske i flere år, og at de derfor har instruert utleiere av feriehus om å gi informasjon videre til sportsfiskere. Det er også trykket opp en brosjyre som turistene får.

Det var Kystvakten som kom over tsjekkerne under en sjekkrunde klokka 5.45 tirsdag morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.