RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

12 år for misbruk av prostituerte

Sist oppdatert:
63-åringen hevdet han ville hjelpe de prostituerte kvinnene, men det festet retten ingen lit til.

Nå er han dømt til 12 års fengsel for å ha forsynt fire kvinner med store mengder heroin og voldtatt dem, skriver Bergens Tidende.

Mannen må betale 100.000 kroner i oppreisning til hver enkelt av de fire prostituerte kvinnene. Han er blant annet dømt for å ha forgrepet seg på dem mens de var så ruset at de ikke kunne gjøre motstand.

«Dette er en grov utnyttelse, og meget krenkende overfor de fornærmede.», heter det i dommen.

Statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen la ned påstand om nettopp 12 års fengsel. Mannens forsvarer, Ann Turid Bugge, sier til Bergens Tidende at dommen vil bli anket.

Retten har lagt vekt på at jentenes heroinforbruk økte betraktelig mens de bodde hos mannen og at han ikke bidro til å få noen av dem i behandling.

- Det er vanskelig å forstå hvordan det kunne være til hjelp for disse jentene å gi dem ubegrensede mengder heroin. Det er veldig kjekt for dem at de nå er blitt trodd, sier Kari Hjortås, bistandsadvokat for en av kvinnene.

Kvinnene har forklart i retten at de hadde store problemer med å bryte forholdet til mannen, til tross for at de følte seg nedverdiget og misbrukt av ham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere