*Nettavisen* Nyheter.

12 år for Teisen-drapet

Foto: PRIVAT/POLITIET

Oslo tingrett har dømt en 22-åring til 12 års fengsel for å ha drept kjæresten Lise Joanni Johansson (18).

27.10.05 15:05

18-åringen ble drept med skudd mot hodet på Teisen 22. september i fjor.

Saken mot mannen startet 3. oktober og klokken 14 torsdag falt dommen. Oslo tingrett har dømt 22-åringen til 12 års fengsel, melder NTB.

Inntrenger
22-åringen nektet straffskyld for drapet, og hevdet først at han så en maskert inntrenger i leiligheten drapsnatta. Men da saken mot ham startet, endret han forklaring.

- Jeg så ingen person. Jeg vet ikke selv hva som er skjedd. Jeg så det lå et våpen ved siden av henne i senga, og jeg så at det var mitt våpen. Jeg ble skremt og kastet våpenet ut av vinduet, sa den tiltalte 22-åringen i sin forklaring i Oslo tingrett, ifølge NTB.

Tekniske og biologiske spor skal knytte 22-åringen til drapshandlingen. Han ble tidlig siktet og varetektsfengslet i saken. I den første tiden etter drapet var han så preget av det som hadde skjedd at han ble lagt inn på psykiatrisk institusjon.

I retten kom det også fram at tiltalte tok flere bilder av Lise Joanni bare ti minutter før drapet. Mobilbildene av 18-åringen er tatt i den samme sengen hvor hun ble funnet skutt og drept, av et skudd avfyrt fra kjærestens pistol.

Engasjert
Lise Joanni (18) var i samme gjeng som Benjamin Hermansen og jobbet aktivt med minnefondet etter sin drepte kamerat.

Aktiv, sportslig, engasjert, positiv, smilende er noen av adjektivene som nevnes når venner minnes Lise Joanni Johannson.

- Alle her husker henne som en positiv og aktiv jente. I elevrådet gjorde hun en kjempeinnsats, sa rektor ved Holmlia ungdomsskole, der Johannson var elev.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.