*Nettavisen* Nyheter.

12-åring stjal buss

Tirsdag forrige uke stjal Skien-gutten (12) en Mercedes og kjørte den til Oslo. I går satte han seg bak rattet igjen og stjal en minibuss.

04.03.08 10:46

Telemark politidistrikt fikk melding ved 17-tiden i går ettermiddag om at det var stjålet en 15-seters minibuss fra Einaren på Gulset i Skien, skriver TA.

Kort tid etter fant en politipatrulje den stjålne bussen, med gjerningspersonene i. Den 12 år gamle gutten hadde stjålet bussen sammen med ei 14 år gammel jente.

De kjørelystne unge tyvene var lite lystne på å snakke med politiet.

- Gjerningspersonene stakk fra stedet, men de ble til slutt pågrepet og tatt med inn. De er anmeldt og eieren har fått bussen tilbake, sier operasjonsleder Oddbjørn Hermansen.

Dette er andre gang på 7 dager 12-åringen er tatt for biltyveri. Tirsdag forrige uke kjørte han en Mercedes til Oslo med fire passasjerer i alderen 12 til 15 år. Han ble stoppet i Oslofjordtunnelen på vei hjem til Skien. Det ble også funnet hasj i bilen.

I går tok altså kjørlysten overhånd igjen, men biltyvene kan ikke straffes på grunn av deres unge alder. Saken vil, derimot, bli fulgt opp i samarbeid med foreldrene.

- Det er samme krabaten, og han er blitt henta av en miljøarbeider. Minibussen, en Ford Transit, ble overlevert eieren, og det var ingen skader på bussen. Så det endte bra denne gangen også – utrolig nok, sier politiadvokat Kjell Ove Ljosåk til TA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.