RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

12-åringer spilte bort tusenvis

Sist oppdatert:
De brukte morens Mastercard og sløste bort 5500 kroner på Habbo.no.

Habbo er et nettspill for barn og unge, hvor man kan gjøre virtuelle kjøp. Skal du for eksempel ha sofa til Habbo Hotell, må du punge ut.


Med Habbo-mynt, som koster to ikke-viruelle kroner. De to Oslo-guttene spilte bort 5500 kroner etter å ha «lånt» kortet til den enes mor.

Det får Forbrukerombudet til å reagere.

- Vi har jobbet med barn og sikkerhet på internett og vil ha i løpet av året finne løsninger som forhåpentligvis skal begrense muligheten til at barn kan bruke slike tjenester, men problemstillingen er sammensatt. For er det spilltjenestene eller telefonselskapene hvor en via sms kan bestille Habbo-valuta eller spillkreditt som skal ta ansvar? Uansett kan ikke barn pådra seg gjeld, sier Bente Øverli, seksjonssjef i Forbrukerombudet til DinSide.

- Det er bare ti prosent av våre brukere som bruker penger på Habbo og de bruker i snitt en sum som tilsvarer en kinobillett, sier daglig leder i Habbo, Gine Line Kalleberg.

Moren som fikk kredittkortet sitt tappet er klar i sitt syn på saken:

- Jeg synes spill for barn hvor penger er involvert er helt forkastelige, for barn skjønner ikke helt rekkevidden av handlingene sine.

Hun fikk tilbakebetalt pengene fra Habbo.no.

PS! Nettregler for barn og unge finner du hos nettvett.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere