*Nettavisen* Nyheter.

12 pågrepet etter fotballbråk

Foto: Paul Weaver (Paul Weaver - Nettavisen)

Masseslagsmål på Torshov.

16.05.09 20:24

Lørdag ettermiddag barket fotballpøbler sammen på Torshov i Oslo i forkant av oppgjøret mellom Vålerenga og Fredrikstad fotballklubb på Ullevål stadion.

- Det 40-50 stykker som barket sammen. Det ble brukt både stoler og balltrær, sier operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

12 pågrepet
12 personer ble pågrepet.

- Resten løp sin vei i alle retninger, sier Belle.

Klokka 20 opplyser operasjonsleder Kjell Hjulstad til Nettavisen at ingen ble alvorlig skadet, men at det har vært mindre skader. Hjulstad bekrefter at de involverte var fotballtilhengere fra Vålerenga og Fredrikstad.

Nær ved å treffe baby
Ifølge TV 2 var sjokkerte restaurantgjester på Oscar Braathen i Torshovgata vitne til at bråkmakerne angrep hverandre.

- Det var ganske skummelt, egentlig. Vi satt her, så kom det en kar og kastet et askebeger mot en gjeng som satt like bortenfor. Der satt det en baby som holdt på å bli truffet. Det var veldig nære, sier en av kafégjestene til TV 2 Nyhetskanalen.

Tar høyde for mer bråk
Han vil ikke si om de har økt beredskap foran kampen mellom Vålerenga og FFK på Ullevål stadion.

- Men vi har nok bemanning. Vi har også tatt høyde for at det kunne bli bråk i forbindelse med kampen, uttalte Belle ved Oslo politidistrikt til Nettavisen før den var blåst i gang.

Politiet fikk melding hendelsen 15.05. Kampen mellom Vålerenga og Fredrikstad var over klokka 18 og endte med 2-1 til hjemmelaget.

tv2nyhetene.no skriver at bråkmakerne skal være medlem av casuals-gjengene Isko Boys fra Oslo og Brigade RødHvit fra Fredrikstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag