TROMS (Nordlys.no): Snøskredet gikk på Nevernesfjellet i Jøkelfjord i Kvænangen i Nord-Troms. Store redningsmannskaper rykket ut, blant annet ambulansehelikopteret og «MS Kvænangen».

Det var et utenlandsk turfølge med 12 personer som var ute på tur da skredet gikk. Ambulansehelikopter og legeskyssbåt ble sendt til stedet.

Meldingen kom inn rett før klokken 12.

Hele turfølget tatt

Operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt sier at hele turfølget ble tatt av snøskred.

- Raset var stort i omfang og samtlige 12 skiløpere ble tatt. Én av dem ble begravet, funnet og gravd ut igjen etter 20-30 minutter. Vedkommende er oppegående, sier politiet.

Turfølget som var involvert var franske. Det samme er turoperatøren som har arrangert turen for turistfølget. Turistene har kommet seg til område via en større båt.

- Turistene er blitt løftet ned fra fjellet. Ingen av de involverte ble med helikopteret tilbake til Tromsø, sier Meyer.

Kritisk til vurderingene

Operasjonsleder Meyer sier at politiet er kritisk til vurderingene som er blitt gjort i forkant av skredet.

- Politifolkene på stedet sier at det er et svært skred i svært bratt terreng. Ut fra tilbakemeldingen fra våre folk på stedet er det grunn til å stille spørsmål ved vurderingene som er gjort i forkant av skredet, sier han.

Bare turister involvert

Nordlys skrev i dag at alle skigåere som har blitt tatt av snøskred denne vinteren er utenlandske turister.

Ingen skigåere som er blitt involvert i skredhendelser denne sesongen har hatt lokal tilhørighet i Troms. Her ser du oversikten.

Les flere saker fra Nordlys her!