RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

12 skadd i storbrann

Sist oppdatert:
12 personer er røykskadet etter en storbrann i en omsorgsbolig på Høyanger.

Tolv personer er sendt til Førde sentralsykehus med røykskader etter at det søndag kveld brøt ut brann i en omsorgsbolig på Høyanger i Sogn og Fjordane.

Omsorgsboligen ligger i samme komplekset som et aldershjem. Både omsorgsboligen og aldershjemmet skal ha blitt evakuert som følge av brannen.

Les alt om brannen på firda.no
(se også video og bildeserie)

En livstruende skadet
Tre av de tolv er ifølge Helse Førde alvorlig skadet i forbindelse med brannen. To av disse er utenfor livsfare, mens den tredje er ustabil. Ni andre har ifølge Helse Førde fått lettere røykskader. Den eldste pasienten som ble fraktet til sykehus er 94 år og den yngste er 17 år, opplyser helseforetaket.

Brannen førte til at Helse Førde satt i verk massiv utrykning, med sju ambulansebiler og tre luftambulanser. Det ble også kalt inn to ekstra kommuneleger i tillegg til kommunelegen som var på vakt.

- Dette var en stor aksjon, men innsatsen har fungert veldig godt både i akuttmottaket og i avdelingene på sykehuset. Det var i utgangspunktet ikke ledige senger på medisinsk avdeling, men vi omrokerte og flyttet pasienter litt rundt til andre rom og avdelinger. Pasientene ble aldri liggende uten tilsyn, sier vakthavende overlege ved medisinsk avdeling Mona Skivenesvåg Løvø.

- Stor lokal innsats
Ordfører Kjartan Longva er imponert over hvor ryddig og greit evakueringen og hjelpeinnsatsen fungerte.

- Folk møtte straks opp og hjalp til. Alt som heter helsepersonell strømmet til for å hjelpe, sier han til Firda.no.

Politiet fikk melding om brannen kl. 21.37. Bygningen sto da i full fyr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere