12 sparket i Color Line

12 personer har det siste halvannet året fått sparken fra Color Line på grunn av alkohol- og narkotikamisbruk.

Kommunikasjonsdirektør Helge Otto Mathisen i Color Line sier til VG at de årlig sparker ti personer for brudd på alkoholreglene.

- Omfanget er særdeles lite, i forhold til hvor mange som jobber hos oss, sier Mathisen.

Selskapet har nulltoleranse for drikking om bord.

- Fergefyll er vanlig
Tirsdag fortalte en servitør på Color Line til TV 2 Nettavisen at det ikke er uvanlig at det festes blant de ansatte om bord på Color Line.

- Jeg har selv drukket tequila av navlen til en kvinnelig offiser under en overfart til Kiel, og har med egne øyne sett flere bruke både amfetamin og marihuana om bord, sier den 27 år gamle servitøren til TV 2 Nettavisen.

- Det var nok verre før, men fremdeles er det vanlig med fester på mannskapets område. Hele livsstilen om bord på båtene er preget av billig alkohol og festing. Du kan jo si at vi blir litt inspirert av den hemningsløse festingen mange av gjestene våre står for, sier servitøren.

- Sydenferie-stemning
En tidligere Hurtigruten-ansatt forteller til TV 2 Nettavisen at det ofte er «sanseløs fyll» blant ansatte under seilas.

En annen fergeansatt, som jobber med renhold hos Stena Line, forteller om utagerende fester i mannskapets fellesområder og på lugarene.

- Det er rene sydenferie-stemningen, sier den unge kvinnen til TV 2 Nettavisen.

Her kan du se video av fyllskandalen som startet debatten.

Har du blitt mer redd for å ta ferje etter avsløringen? Diskuter her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.