RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

120 dager for villmannskjøring

Romsdal tingrett mener mannen flere ganger har satt menneskeliv i fare.

En mann er dømt til 120 dagers fengsel og inndragelse av førerkort i tre år for villmannskjøring, skriver Sunnmørsposten. Halvparten av straffen er gjort ubetinget.

Tingretten viser til en graverende episode på Ørskogfjellet i sin dom. Mannen fra Rauma skal ha vært påvirket av alkohol da han kjørte i svært høy hastighet over fjellet. I tillegg vinglet bilen fordi den var utstyrt med feil dekk. Episoden skjedde 25. oktober i fjor, og vitner fortalte i retten at mannen kjørte dels midt i vegbanen, og dels i motgående kjørefelt.

Etter å ha nesten kollidert med en bil i motgående kjørefelt, skrenset bilen over 200 meter før den stanset i autovernet. Med bilen stående på tvers av europaveien, stakk mannen av før politiet ankom stedet.

Rettens medlemmer fikk høre av vitner at dette ikke var noe enestående tilfelle, men at den unge bilføreren har satt seg selv og andre i farefulle situasjoner en rekke ganger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere