*Nettavisen* Nyheter.

13 år for drap på slektning

En kvinne er i Vinger og Odal tingrett dømt til 13 års fengsel for et usedvanlig brutalt drap på sin 80-årige slektning.

01.02.05 15:27

Slik retten ser det har tiltalte utvist en så stor grad av brutalitet og sinne at det nærmest er vanskelig å fatte, heter det i dommen. Mannen ble slått i hjel i hjemmet sitt i begynnelsen av juni i fjor og den 39 år gamle kvinnen ble bare noen timer etter siktet for drapet.

Fra vitneboksen forklarte kvinnen under retssaken at hun slo den 80 år gamle mannen til døde med noe som kunne minne om et brekkjern som hun tilfeldig fant på kjøkkenet til mannen, melder NRK.

Den 39 år gamle Kongsvinger-kvinnen husket lite fra selve drapet da hun tirsdag formiddag forklarte seg i Vinger og Odal Tingrett. Hun erklærte seg skyldig, men mente at drapet ikke skjedde under skjerpende omstendigheter. Hun sa også at hun ikke planla å drepe den 80 år gamle mannen fra Eidskog.

I den enstemmige dommen fra tingretten påpekes det at «...Tiltaltes overfall på avdøde var fullstending uprovosert. Hun hadde oppsøkt ham sent på kvelden og spurt om å få låne et ikke ubetydelig pengebeløpm selv om hun, i følge egen forklaring, ikke hadde vært hos ham på ca 15 år.»

Kvinnens mentale helse er blitt vurdert av rettspsykiatere og de har konkludert med at kvinnen ikke var verken psykotisk eller bevisstløs i gjerningsøyeblikket.

Retten anerkjenner at hun har vært utsatt for både psykisk og fysisk vold i de parforholdene hun har levd i og at hun blant annet som følge av dette er blitt sårbar og lett reagerer på det hun oppfatter som provoserende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag