RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

13 år for forsettlig drap

Sist oppdatert:
En 46 år gammel bærumsmann er funnet skyldig i forsettlig drap på 69-åringen som ble funnet drept i Bærum 5. april i fjor.

69-åringen ble funnet drept i sin egen leilighet på Kolsås i Bærum. Han var påført 15 knivstikk og gjentatte slag i ansiktet.

Mannen, som da var 45, og en annen bærumsmann på 25 ble pågrepet og siktet for henholdvis forsttelig drap og medvirkning til forsettlig drap.

25-åringen ble frifunnet i Asker og Bærum tingrett i november 2005. 69-åringen ble dømt til 11 år. Han anket til Borgerting lagmannsrett, som skjerpet straffen til 13 år. I tillegg er han dømt til å betale oppreisning til den dreptes familie på til sammen 330 000 kroner.

Lagmannsretten la til grunn for dommen at drapet skjedde under en rekke skjerpende omstendigheter. Voldsutøvelsen var intens og pågikk over tid. I tillegg var volden uprovosert. Den drepte var dårlig til bens, og skader i hendene viste at han hadde forsøkt å forsvare seg.

Drapsmannen og den drepte tilhører samme rusmiljøet i Sandvika.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere