Gå til sidens hovedinnhold

13-årig jente forsøkt bortført

Ble forsøkt dratt inn i en bil i Eidsvoll.

Den 13 år gamle jenta var på vei til skolen torsdag morgen da hun ble oppsøkt av en mann i 30-40 åra. Mannen skal ha forsøkt å dra jenta inn i bilen, men jenta klarte å rive seg løs.

- Hun rev seg løs fra mannen og stakk av gårde. Hun gjemte seg i rundt en time etterpå, opplyser politiførstebetjent Bjørn Christian Willersrud ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor til rb.no.

Hun lå i skjul fram til politiet rykket ut til stedet. Da var hun allerede savnet på skolen og det var funnet en rosa skolesekk i veikanten, ikke langt unna.

Reagerte på skolesekk
Anneth Winger jobber i kommunen og var på vei til jobb da hun så den røde skolesekken i veikanten. Hun så eller hørte ingen, men fant navnet på jenta i sekken, og tok med seg sekken til ungdomsskolen der jenta går.

- Jeg leverte sekken på skolen, men jeg klarte ikke å slå meg til ro med det. Da vi fikk vite at hun ikke var på skolen måtte jeg reise tilbake sammen med en kollega, sier Anneth Winger til Romerikes Blad.

Sammen med Roy Kvamme og en tredje kollega startet de å lete i hver sin retning fra der sekken ble funnet – like ved bussholdeplassen på Strandvegen ved Bårlidfeltet.

Om lag 100 meter unna fant Kvamme jenta nede i skråningen.

- Opplevelsen av det hele var ubehagelig. Hun var sterkt preget da vi fant henne, det var kaldt og vi måtte få varmen i henne, forteller Kvamme.

Kvamme er glad for at kollegaen tok tak i situasjonen.

- Mange ville bare ignorert en skolesekk som lå i veibanen. At vi dro ut igjen var godt, sier han.

Lettere skadet
Politiet opplyser til RB at jenta er medtatt etter hendelsen. Hun skal ikke ha blitt skadet i situasjonen med den ukjente mannen, men under flukten og mens hun gjemte seg skal hun ha pådratt seg skader.

- Hun fikk tilsyn av helsepersonell og er lettere skadet, hun er nå hjemme hos familien, men er selvsagt rystet av opplevelsen, sier Willersrud som ser på saken som alvorlig.

Politiet er nå på jakt etter gjerningspersonen som for politiet foreløpig er ukjent.

-Bilen var rød og av eldre utseende. Den skal ha hatt en todelt sidehengslet bakdør og gule registreringsskilter, sier Willersrud.

Mannen beskrives å være et sted mellom 30 og 40 år og av europeisk utseende. Politiet ønsker tips i saken på telefon 90 74 42 42.

Les flere saker hos Romerikes Blad

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her