*Nettavisen* Nyheter.

13-åring forsøkt voldtatt

Politiet i Oslo jakter på en nordmann med lutende rygg og vaggende gange, etter at en 13 år gammel jente ble forsøkt voldtatt på vei hjem fra Nordberg skole mandag ettermiddag.

24.09.03 15:34

- Vi har foreløpig ingen tips og står uten spor. Men vi har svært bra signalement på mannen, og håper tips fra publikum skal hjelpe oss, sier politioverbetjent Anne Rynning Aasen ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Rynning Aasen ber om tips på telefon 22 66 99 66.

15 års fengsel

Voldtektsforsøket skjedde ikke langt fra Korsvoll skole, der to jenter ble utsatt for grov voldtekt våren 2001 og desember 2002.

Den første saken ble oppklart, og mannen ble dømt til 15 års fengsel i tingretten. Den siste saken er ennå ikke oppklart.

- Det er altfor tidlig å sammenholde disse sakene. Men også den gjaldt en rundt 180 cm høy nordmann. Men det finnes mange slike, sier Rynning Aasen.

Politiet vil ikke gå ut med hva som skjedde eksakt mandag ved 14-tiden, men betegner hendelsen som et klart voldtektsforsøk.

Jenta hadde gått rundt 400 meter på gangveien fra skolen mot Gaustadbakken, da hun oppdaget en mann som kom gående mot henne.

- Dette var midt i et skogholt. Han tok tak i henne og dro henne med seg bort fra gangveien og inn i skogen, opplyser Rynning Aasen.

Jenta gjorde motstand og greide etter hvert å komme seg løs. Hun sprang fra stedet i retning Gaustadbakken. Hun så at gjerningsmannen dro mot Nordberg skole.

Etterlyser tykkfallen mann

Politiet etterlyser en norsk, litt tykkfallen mann rundt 20-25 år. Høyden er ca 180 cm, med kort, mellomblondt hår. Han er ubarbert med litt uren hud og rund ansiktsform. Han har gullenke rundt halsen og en ring på den ene tommelfingeren.

Han var litt lutet i ryggen med vaggende gange, som om det ene beinet var litt kortere enn det andre.

Han bar en brun og hvit collegegenser, hvor fargene gikk over i hverandre. Han hadde på mellomblå olabukse som var slitt på lårene med mørke sko.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.