*Nettavisen* Nyheter.

13-åring stjal tre biler samme kveld

Med seg hadde han to-tre kamerater som også var under 15 år.

10.01.08 09:35

(iBergen.no) De tre bilene ble funnet igjen i nærområdet samme kveld. Heldigvis får en si. For biltyvene var ikke akkurat skikket til å føre et kjøretøy med fire hjul.

- Den ene tror jeg faktisk bare er 13 år gammel. Alle var i alle fall under 15 år gamle og gutter vi har hørt om før, sier lensmannsfullmektig ved Lindås og Meland lensmannskontor, Svein Fammestad til iBergen.no.

Fra Merce til Golf
Den første bilen de unge biltyvene stjal, var en eldre Mercedes. Den ble stjålet fra en bensinstasjon og kjørt en liten kilometer før guttene satt den fra seg med knuste ruter.

Bil nummer to, en Opel Vectra, ble stjålet fra et boligfelt mens eieren var i ferd med å bære inn varer i et hus. Også denne var kjørt en liten kilometer før den ble hensatt med mindre skader.

Guttungene avsluttet søndagskvelden med å stjele en eldre golf. Denne turen varte bare noen hundre meter.

- Guttene var ute på trafikkert vei med bilene, men skal ikke ha vært borti andre kjøretøyer på turene, sier Fammestad.

«Straffes» i konfliktrådet
Siden guttene er under den kriminelle lavalder, er det ikke mye politiet får gjort rent strafferettslig for uten å kunne gi guttene utsettelse på sertifikatet.

- Vi har hatt dem til avhør og gitt dem en reprimande. Det er ikke så mye mer vi kan gjøre. Men vi sender nå over en sivilsak til konfliktrådet og håper saken blir tatt opp der. Det mener vi er en veldig god medisin som har en forebyggende effekt.

- Hva skjer i konfliktrådet?

- Her møter de bileierne ansikt til ansikt og får snakket ut om forskjellige tema. Det blir et meklingsmøte. Saken er alvorlig ut fra at det å starte en karriere så tidlig og det er viktig å få klippet neglene før de blir for lange, sier Fammestad.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.