RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

13-åring utvises på prinsipp

Sist oppdatert:
Tirsdag sendes 13 år gamle Ashok ut av landet etter å ha vært asylsøker siden han var åtte. – Vi må statuere et eksempel, sier Utlendingsnemnda.

13 år gamle Ashok trives blant kameratene sine på Fjellhamar. Han koser seg hos fosterfamilien sin. Hjemme på Sri Lanka har han ingen foreldre. Bare en alkoholisert bestefar han ikke liker, til å ta vare på seg.

- Hver gang gråter jeg hele tiden. Hjertet mitt banker så forferdelig. Jeg vil jo helst være her, sier Ashok til TV 2 Nyhetene.

- I Norges interesse
Utlendingsnemnda står likevel på sitt.

- Det er fattet et lovlig vedtak om at han skal sendes ut, og det er hans familie som boikotter det. Det er i norske interesser å forhindre at lignende saker skjer i fremtiden. Det vil si at barn sendes fra foreldrene i håp om at de skal få opphold, sier nemnleder Unni Mette Vårdal i Utlendingsnemnda til TV 2.

Vedtaket vekker sterke reaksjoner, også blant regjeringspartienes politikere. Blant de som mener vedtaket er feil er Audun Lysbakken, nestleder i Sosialistisk Venstreparti.

- Feil
- Vi mener vi må ha en full gjennomgang av alle saker der barn har ventet i flere år på å få et vedtak. Før en slik gjennomgang har blitt gjennomført mener vi det er feil å sende ut barn alene, sier Lysbakken til TV 2.

Han får støtte av Trygve Slagsvold Vedum i Senterpartiet. Han sitter i Stortingets kommunalkomité.

- Det er ikke god forvaltningsskikk å bruke ett enkelt barn til å statuere et eksempel. Det blir helt feil, sier han til TV 2 Nyhetene.

Stortingspolitikerne kan ikke gripe inn i Utlendingsnemndas avgjørelse. Mandag fattes det et endelig vedtak i denne saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere