RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

13 drap i Norge hittil i år

Så langt i år er 13 personer drept i Norge. På samme tid i fjor var det tilsvarende tallet 14 drap. I alt ble det drept 43 mennesker i Norge i 2003.

I 2002 ble 40 personer drept i Norge, mot 37 personer i 2001.

De fleste drap blir begått i det private rom, ifølge Kripos av en gjerningsmann som offeret kjenner.

 • 4. mars: En kvinne ble funnet drept i et parkeringshus i Bergen. Kvinnen var på vei til Bergen tingrett der hun skulle møte sin eks-mann (39) i en tvist om kostnader rundt samværsordningen med parets to barn. Eks-mannen er siktet for drapet.
 • 20. februar: De kinesiske studentene Yuhang Wu (22) og kjæresten hans, Ningyan Yu (23), ble funnet drept i et hybelhus i Bjerregaards gate i Oslo. Wu’s 22 år gamle fetter, som i likhet med ofrene kom til Norge som student ved Musikk Instrument Akademiet i Sarpsborg hø sten 2003, er siktet for drapene.
 • 19. februar: Tobarnsmoren Eli Synnøve Høyland (49) ble funnet kvalt i en leilighet i Stavanger på ettermiddagen torsdag 19. februar. En 28 år gammel mann, som er siktet for drapet, sitter fengslet i Tyskland.
 • 7. februar: Den 28 år gamle William Ellingsen ble skutt og drept under en fest på Skillebekk i Oslo. En 32 år gammel mann er siktet for forsettlig drap i saken.
 • 4. februar: En 31 år gammel mann er siktet for å ha knivdrept en 50 år gammel mann i offerets bolig, en leilighet i tettstedet Breivikbotn på Sørøya i Hasvik kommune, som ligger nordvest i Finnmark utenfor Hammerfest.
 • 4. februar: En 49 år gammel kvinne ble funnet drept av omfattende vold i en leilighet i Kristiansand. Kvinnens 37 år gamle kjæ reste og hans 58 år gamle mor er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette.
 • 3. februar: En 48 år gammel mann dør av skadene har blir på ført under et slagsmål i et hybelhus i Kirkenes. En 35 år gammel mann er siktet for legemsbeskadigelse med døden til fø lge.
 • 2. februar: Den 23 år gamle, vietnamesiske Quoc Hung Ngyen ble skutt og drept, mens en 22-årig pakistansk mann ble skadeskutt på åpen gate på Sandaker i Oslo. Ingen er pågrepet eller siktet for drapet og drapsforsøket.
 • 1. februar: En 53 år gammel lege og hans 50 år gamle fraseparerte ektefelle blir funnet døde på hver sin bopel i Vå ler i Solør. Politiet har konkludert med at mannen har drept kona og deretter tatt sitt eget liv.
 • 31. januar: En 18 år gammel mann på Ulven i Oslo er siktet for forsettlig drap på morens 38 år gamle samboer. Mannen ble stukket med kniv i magen og døde av skadene på sykehuset.
 • 21. januar: En 19 år gammel mann er siktet for forsettlig drap på en jevnaldrende kamerat under en hyttetur på Holte i Ramnes i Vestfold. Drapet skal ha skjedd med kniv.
 • 20. januar: Politiet i Bergen siktet en 44 år gammel mann for drap p å sin 35-årige samboer som ble funnet knivdrept i en leilighet i Loddefjord i Bergen.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere