*Nettavisen* Nyheter.

13 paller Playstation opp i røyk

Lastebilsjåføren dundret rett i brua - og dermed gikk spillkonsoller for halvannen million opp i flammer.

(iOslo.no) Det er fire år siden lastebilsjåføren dundret inn i en jernbanebru på Grønland i Oslo, men først nå er erstatningssaken avgjort i Borgarting lagmannsrett.

Den svenske sjåføren skulle levere 13 paller Sony Playstation-spillkonsoller i Oslo, men var usikker på hvor han skulle.

Trikkeledningen antente lasten
Han satt dermed og leste kart mens han kjørte - noe han ikke burde ha gjort. På brua sto det et skilt om at maks høyde var 3,80 meter. Svenskens lastebil var over fire. Dermed måtte det gå galt. Bilen dundret inn i brua, og lasten tok fyr, på grunn av kjøreledningene til trikken, som hang i tunnelen.

Alle de 13 pallene med spillkonsoller ble flammenes rov, til en pris av 192.000 euro. Selv mente han at han ikke hadde vært grovt uaktsom, fordi han forklarte at han kjørte sakte, at det var mørkt i gaten og at høyden på brua bare var skiltet rett på brua - ikke med noe forvarsel.

Leste kart - og kjørte
Svensken hevdet også i retten at han var en erfaren kartleser, siden han hadde vært aktiv kartleser i billøp. Retten mener at dette ikke kunne tillegges særlig betydning, siden han da satt i passasjersetet - ikke bak rattet. De mente tvert imot at dette trolig kan være den direkte årsaken til ulykken.

Sjåføren ble også ilagt et forelegg på 10.000 kroner etter hendelsen.

Borgarting lagmannsrett kom til at sjåføren var grovt uaktsom, og at selskapet hans nå må erstatte hele tapet overfor forsikringsselskapet som betalte for Playstation-konsollene.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.