RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

134 døde av legemidler

Legemiddelverket mottok i fjor 134 meldinger om dødsfall som knyttes til bruk av legemidler

(SIDE2): Det melder Dagens Medisin torsdag. Warfarin var det enkeltstående legemidlet som ble mistenkt for å ha ført til flest dødelige bivirkninger. Legemiddelet brukes blant annet ved behandling av hjerteflimmer og hjerteinfarkt.

- Legemidlet har fortsatt et sterkt positivt nytte/risiko-forhold, og antallet dødsfall har ikke økt i takt med bruken av legemidlet, påpeker forsker Pernille Harg i Legemiddelverket til Dagens medisin.

Ble trukket fra markedet

Som nummer to på listen over legemidler som har gitt bivirkninger med dødelig utfall, finner vi legemidler som virker på muskler og skjelett. En av grunnene til dette er legemidlet Vioxx, som ble trukket fra markedet i 2004.

Vioxx er en medisin som minsker de ikkebakterielle betennelsestilstandene i leddene, og ble trukket fra markedet på grunn av uheldige bivirkninger.

Allergi og feber

15 prosent av rapportene var relatert til mage- og tarmsystemet, den samme andelen som nevrologiske sykdommer hadde. Bivirkninger av generell art, som allergi, uvelhet, smerter, feber og trettet, sto for tolv prosent, og hudbivirkninger for elleve prosent.

LES MER HELSE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere