Gå til sidens hovedinnhold

137.000 nordmenn sier NEI til NRK

«Dritt lei» av NRKs uendelige lisenskrav.

(iOslo.no) Etter at iOslo.no publiserte artikkelen Forbannet på NRK-lisensen? i går, har det haglet inn med e-poster til redaksjonen fra sinte nordmenn som ikke lenger aksepterer å bli tvunget av staten til å betale for NRKs aktiviteter på Marienlyst og rundt om i distriktene.

Vi vil høre hva du mener om NRK-tvangen? Si din mening under saken!

NRK har ifølge Lisensavdelingen cirka 1,8 millioner lisensbetalere, og mange parfymerer ikke akkurat regningen. Samtlige av mailene redaksjonen har mottatt er fulle av harme mot NRK.

«Jeg skrev i ren forbannelse at NRK sender bare dritt, så jeg ønsker ikke lenger å ha TV,» skriver en av våre lesere i en mail til iOslo.no.

En annen mannlig leser forteller sarkastisk at staten ikke bør begrense seg til NRK-tvang.

«Hvorfor stoppe der? Det neste blir vel at vi som tanker på for eksempel Shell, må i tillegg sende noen tusen kroner til Statoil, eller Oljedirektoratet. Ser aldri på NRK. De er blitt en kanal for spesielt interesserte. NRK 2 og 3 er rene reprisekanaler, som det er vanskelig se hensikten med,» skriver leseren.

Men de virkelig store massene med rasende nordmenn som har fått nok av NRK-lisensen finner vi på Facebook. 137.238 nordmenn har nå meldt seg inn i Facebook-gruppen «Vi skal fjerne TV-lisensen, og vi trenger deg for å få det til!»

Hvis hver og en av disse medlemmene må betale lisens - og nekter å betale den, vil NRK tape over 320 millioner kroner.

- Som du ser har gruppen vokst til over 130.000 medlemmer, og det er kjempebra! Men dette er mer enn en gruppe som bare skal snakke drit om NRK, vi skal faktisk fjerne TV-lisensen. For å få til det trenger vi en innsats fra alle sammen, skriver gruppens grunnlegger Lars Engen på Facebook.

Han oppfordrer alle til å bruke et par minutter til å invitere alle de kjenner på Facebook til å melde seg inn.

- Jeg er nå godt i gang med prosessen, og takket være alle dere er det faktisk mulig å få til dette! skriver han.

Hva gjør du for å slippe å betale lisensen? Send oss dine kreative forslag! tips@ioslo.no

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley