RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1376 nordmenn kan være savnet

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
UTENRIKSDEPARTEMENTET (TV 2 Nettavisen): 446 nordmenn er bekreftet savnet av UD. I tillegg kan 930 nordmenn ha oppholdt seg i de flomrammede områdene. Heller ingen av disse har UD fått kontakt med.

Utenriksdepartementet oppjusterte onsdag tallet på nordmenn som kan ha blitt rammet av flomkatastrofen.

Se TV 2 Nyhetenes ekstrasending klokken 12.55 her

- 446 nordmenn som UD vet befant seg i det berørte området er savnet. I tillegg er tilstanden usikker for 930 mennesker som var på reise i Sørøst-Asia og kan ha vært i det rammede området, sier utenriksminister Jan Petersen til TV 2 Nettavisen.

Han understreker at tallene så langt er svært usikre.

- Det vil bli store forandringer i tallene hele tiden, sa han på en pressekonferanse i Utenriksdepartementet onsdag.

Til sammen har UD registrert 4450 nordmenn som befant seg i de utsatte områdene i Sørøst-Asia da katastrofen inntraff. 3061 av dem er meldt å være i god behold.

Sjekker nye dødstall
UD har fått beskjed om at 13 nordmenn er omkommet så langt, 11 i Thailand og to på Sri Lanka. Dødstallet er basert på opplysninger fra sykehus og pårørende. Utenriksdepartementet har ikke fått bekreftet fra thailandske myndigheter meldingen om at 18 nordmenn skal være bekreftet omkommet.

- Det har vi ikke fått noen melding om. Vi har bedt ambassaden om å umiddelbart ta kontakt med thailandske myndigheter og bedt dem sjekke opplysningene og om de har lister over de omkomne, sier avdelingsdirektør Sjur Torgersen i UD til TV 2 Nettavisen.

Mellom 20 og 40 nordmenn er bekreftet skadd, men UDs representanter tror tallet vil stige.

Kritikk
På pressekonferansen ble Jan Petersen spurt om han har forståelse for kritikken som er kommet mot UDs håndtering av katastrofen.

- Jeg forstår at mange skulle ønsket seg bedre oppfølging. Men dette er en enorm katastrofe som har rammet hele Sørøst-Asia. Derfor må våre folk prioritere det viktigste først, sier han.

NB! Se ekstrasending på TV 2 klokken 14.40 og 16.10. Tabloid vil også fokusere på katastrofen i sin sending kl 20.30 onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere