*Nettavisen* Nyheter.

14-åring påkjørt på skoleveien

Foto: Morten Holm (Scanpix)

En 14 år gammel gutt er skadd etter å ha blitt påkjørt av en bil på Askøy torsdag morgen. Sjåføren var en yrkessjåfør på jobb.

08.12.05 11:05

14-åringen som ble påkjørt på Kjerrgarden på Askøy torsdag morgen, har fått en trykk i hodet og ligger til observasjon på Haukeland universitetssykehus. Han er ved bevissthet, ifølge overbetjent Tore Thorsen ved Askøy lensmannskontor.

Vitner har forklart til etterforskerne på Askøy lensmannskontor at gutten var på vei inn i en skolebuss, da han plutselig snudde og løp over veien. Mannen som kjørte bilen hadde ingen muligheter for å stoppe. Sjåføren er en eldre og erfaren yrkessjåfør og var på jobb da han kjørte på gutten. Bussen var full av skolebarn, som ble vitner til den dramatiske ulykken. Gutten skal ha flydd flere meter og landet på asfalten da han ble truffet av bilen.

Politiet har avhørt sjåføren og vitner. Kronvitnet er bussjåføren som skal være den som har forklart mest av det som skjedde.

- Det er ingen mistanker om promille. Vi vet heller ikke hvor stor fart sjåføren holdt i bilen, sier Thorsen til iBergen.no.

Gutten ble fraktet i luftambulanse til Haukeland universitetssykehus like etter ulykken, som skjedde rundt klokken 08.00.

Ifølge informasjonskonsulent Ole-Christian Amundsen ved Helse Bergen, er guttens tilstand uavklart, men stabil. Han er til undersøkelse nå. Guttens videre tilstand vil offentliggjøres i en pressemelding fra Haukeland sykehus senere i dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag