RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

14-åring rømte tilbake til fostermoren

Sist oppdatert:
Den 14 år gamle jenta som gikk i kirkeasyl etter å ha rømt fra barnevernet i Tromsø, har nok en gang rømt - nå tilbake til sin fostermor i Sarpsborg.

- Hun kom til fostermoren i går kveld, og er hos henne nå, sier fostermorens bistandsadvokat, Tor Erling Staff, til TV 2 Nettavisen.

Nordtroms tingrett har nylig fradømt kvinnen retten til å være jentas fostermor, og som tidligere omtalt gikk 14-åringen i kirkeasyl i Greåker kirke i Sarpsborg på grunn av dette. Etter få dager klarte barnevernet å få henne ut, og sendte henne med første fly til sin biologiske mor som bor i Tromsø.

- Hun måtte tilbake
- Jenta valgte selv å komme derfra. Det hun forteller er at hun har grublet på det et par dager, og funnet ut at hun måtte tilbake til fosterhjemmet, sier Staff.

Han vektlegger at Sarpsborg er hennes hjem, ikke Tromsø.

- Hun har bodd hos fostermoren siden hun var ett år, og det har ikke skjedd noe drastisk som skulle tilsi at hun må tas vekk derfra øyeblikkelig. Det er hos fostermoren hun føler hun har sitt hjem, sier Staff til TV 2 Nettavisen.

Krever at hun får bli
Advokaten har nå sendt en faks til Tromsø kommune, der han ber om at jenta får bli hos fostermoren.

- Jeg har sendt en underretning til administrasjonen i Tromsø kommune der jeg forteller at hun forlot Tromsø i går, og at hun er i god behold hos fostermoren. Jeg ber Tromsø om å ikke følge den rett de har til å tvangsflytte henne, og ber dem om å la henne være hos fostermoren, sier Staff.

- Jeg velger å tro at de lar jenta være i fred nå. Dette dreier seg ikke om noen pakke, sier advokaten bestemt.

Han legger til at de har anket vedtaket fra Nordtroms tingrett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere