*Nettavisen* Nyheter.

14-åring tilsto hagleskudd

En 14-åring har innrømmet å ha skutt mannen som endte opp på døren til Harald Ranum.

02.10.08 16:26

Mannen som ble skutt av 14-åringen onsdag ettermiddag, banket blodig på hos Harald Ranum etter å ha blitt truffet av et vådeskudd i nabolaget.

Politiet arresterte i 12- tiden torsdag en 14 år gammel gutt. Da hadde politiet fulgt flere spor i saken.

- Vi arresterte en 14 år gammel gutt på hans bopel i nærheten av åstedet. Det var flere ulovlige våpen der, og det vil bli etterforskning omkring ulovlig våpenhold, sier lensmann Jan Vidar Karlsen i Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor.

Karlsen opplyser til Nettavisen at 14-åringen har innrømmet skytingen.

- Skutt i ansiktet
Skuddofferet sto i et leskur da han ble truffet av et skudd i ansiktet og i siden. Han banket på hos Harald Ranum som bodde i nærheten.

- Vi satt og spiste middag da det ringte på døren. Mannen som sto der hadde blitt skutt i ansiktet og i siden. Han blødde ganske mye, sier en opprørt Harald Ranum til Nettavisen.

Folk i nabolaget følte seg utrygge fordi politiet brukte en time på rykke ut etter den oppskakende episoden.

- Etter han kom til oss prøvde jeg å ringe politiet. Jeg prøvde fire forskjellige nummer, inkludert politiets nødnummer. Ingen svarte, og først etter én time kom det en politibil. Da hadde var mannen allerede på legevakta, forklarer Ranum til Nettavisen.

Politiet opplyser til Nettavisen at offeret har fått behandling for skuddskader i ansiktet.

- Mannen har fått fjernet tre hagl fra ansiktet, sier politioverbetjent Jan Vidar Karlsen ved Eidsvoll og Hurdal politidistrikt til Nettavisen.

Ifølge Eidsvoll og Ullensaker Blad er skuddofferet i 50-årene, og hjemmehørende i Eidsvoll.

- Føler seg tryggere
Harald Ranum føler seg tryggere nå som noen har blitt pågrepet for skuddene.

Hva synes du om at det er en så ung gutt som er pågrepet?

- Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal takle det, men det er vel sannsynligvis en far i huset som får et forklaringsproblem. Men som 14-åring bør han vite at sånt gjør man bare ikke. Du vet at våpen er farlig når du er 14 år. Nå vet ikke jeg om hagla var ladd eller om han ladet den, men du leker ikke med våpen når du er 14. Ikke en ladd hagle i hvert fall, sier Ranum til Nettavisen.

Ranum har tidligere kritisert politiet for å bruke for lang tid.

- Ressursene til politiet er skremmende lave. Jeg er mektig imponert over at politiet har løst dette så raskt utifra forutsetningene, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag