RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

14-åring utvist fra Bergen

Sist oppdatert:
Det fikk konsekvenser å angripe en politimann for gutten fra Åsane.

(iBergen.no) Som iBergen.no skrev tirsdag, har tre åsanegutter på 14 og 15 år i lengre tid terrorisert kunder og vektere på Åsane senter. Mandag kveld ble politiet tilkalt og det endte med at en polititjenestemann ble angrepet .

Sendt ut
Nå har angrepet fått konsekvenser.

- I samråd med barnevernet og foreldrene ble 14-åringen flyttet fra Bergen i går. Vi håper virkelig at ungdom ser poenget med at de ikke kan styre på som de vil. Det kan de ikke, sier politiførstebetjent Trond Berge ved Arna og Åsane politistasjon til iBergen.no.

14-åringen er også anmeldt for flere forhold, men siden han er under den kriminelle lavalder så er det barnevernet som her behandler anmeldelsene.

- Hvordan blir et slikt vedtak fattet?

- Vi anmoder bare barnevernet om å fatte et vedtak. Det er de som er instansen som tar beslutningen. I dette tilfellet ble det gjort et hastevedtak. Foreldrene er også med på vurderingen i samråd med politiet, sier Berge som legger til at det ikke er uvanlig at barn flyttes til andre deler av landet på denne måten.

- Det skjer fra tid til annen, sier Berge.

Hentet av politiet
Politiet ønsker ikke å si noen om hvor 14-åringen nå er flyttet. De vil heller ikke si noe om hvordan transporten foregikk.

- Det er politiet som står for selve flyttingen. Vi hentet ham og flyttet ham til hans nye hjem. Mer vil jeg ikke kommentere.

- Til barnas beste
Berge understreker at politiet ikke her må sees på som den store stygge ulven.

- Bakgrunnen er viktig. Det dreier seg om barn som er ute på en sti som de må korrigeres på for at de skal tilpasse seg. Flyttingen av gutten var til barnets beste etter en vurdering vi hadde i samråd med barnevern og foreldre, sier Berge.

Den ene av de to 15-åringene i gjengen må regne med straffeforfølgelse for å ha hindret en offentlig tjenestemann. Politiet understreker at det også er viktig å følge opp de to 15-åringene.

- Dette er en del av det såkalte problemorienterte arbeidet politiet gjør. Vi aksjonerer når det er behov og spesielt når det er barn. Erfaringen vi har gjort sier at det skjer noe med ungdommene. De tar seg sammen, sier Berge.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere