*Nettavisen* Nyheter.

14-åringer bruker anabole steroider

Skolebarn helt ned i 12-årsalderen doper seg for å få større muskler, viser erfaring fra Dopingtelefonen, som opplever en strøm av henvendelser om 14-åringer som bruker dop.

- I sommer fikk jeg en henvendelse via helsevesenet som gjaldt en gutt på 12 år. På midten av 90-tallet var de fra 16 år og oppover. Nå har vi hatt en vanvittig pågang av tilfeller helt ned i 14-årsalderen, sier Bjørn Barland, dr. Scient ved Dopingtelefonen til Dagsavisen.

Det er skolens helsepersonell som ofte ringer telefonen etter at tenåringene tar kontakt. Barland sier til avisen at dette først og fremst er et gutteproblem.

- De som henvender seg til oss er fra alle sosiale lag, og vi opplever det samme som ved annen rusproblematikk. Debuten for ungdommen skjer ved at de finner tabletter som for eksempel Sobril hjemme. Det er ikke nødvendigvis steroider de begynner med, påpeker han.

Barland sier at ungdommene kjøper dopet på internett.

Sosialfullmektig Elin Ringstad ved Uteseksjonen i Oslo har intervjuet flere ungdommer om hvorfor de bruker anabole steroider. Guttene oppgir alt fra usikkerhet, nysgjerrighet og større kropp som årsak til dopingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.