*Nettavisen* Nyheter.

14 skadd i bussulykke

FYLLINGSDALEN (TV 2 Nettavisen): 14 personer ble skadd i en kollisjon mellom en buss og en containerbil i Fyllingsdalen i Bergen tirsdag formiddag.

14.09.04 15:53

Begge sjåførene er blant de skadde i ulykken som skjedde like etter klokken 10 tirsdag. Store styrker fra politi, brannvesen og ambulansetjenesten ble sendt til ulykkesstedet.

Fem personer ble fraktet til Haukeland universitetssykehus. Tilstanden for to menn (24 og 78 år) og en kvinne (74 år) som først kom inn til sykehuset, er ifølge en pressemelding fra sykehuset lettere skadd og stabil. De er alle tre flyttet fra overvåking og over på ordinære avdelinger ved sykehuset.

De to siste som kom inn, en mann født i 1980 og en kvinne født i 1926, ligger begge til overvåking. Tilstanden deres er lettere skadd og stabil, opplyser sykehuset i pressemeldingen ved 15.45-tiden.

Front mot front
Ulykken skjedde ifølge operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt da en buss og en lastebil kolliderte i krysset ved Folke Bernadottes vei og Løvåsveien i Fyllingsdalen. Politiet ble varslet om ulykken klokken 10.13.

Både passasjerbussen fra Gaia og lastebilen fikk seg en kraftig smell i front.

Etter det TV 2 Nettavisen forstår skulle bussen opp i Løvåsveien og svingte trolig over i motsatt kjørefelt. Midt imot kom en containerbil fra Løvstakktunnelen. Lastebilen kjørte uten last, men skadene tyder på et kraftig sammestøt.

Traume-team innkalt
Minst ti ambulanser, brannmannskaper fra tre brannstasjoner og store politistyrker kom til ulykkesstedet. Litt etter klokka 11 var alle de skadde fraktet bort fra stedet.

- Det var 13 personer i bussen og en i lastebilen. Alle får medisinsk behandling, enten ved sykehuset eller på legevakten, sier Hillestad til TV 2 Nettavisen.

Et traume-team står klare til å ta seg av andre skadde. I løpet av dagen vil politiet avhøre vitner som var med på bussen og som stod utenfor i et forsøk på å få klarlagt hva som skjedde.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klatret inn frontruten
Kjetil Johansen var førstemann på stedet. Han forteller om mange skadde inne i bussen.

- Jeg klatret inn i bussen gjennom den knuste frontruten. Inne hadde bussjåføren, som selv hadde kuttskader, begynt å danne seg oversikt. Jeg begynte med førstehjelp, la kompressor på blødninger, stanset blødninger og forsøkte å hindre at folk gikk i sjokk, forteller Johansen til TV 2 Nettavisen.

Bussjåføren åpnet bakdøren på bussen slik at flere skadde kunne få hjelp. Johansen har tidligere jobbet en årrekke som vekter, og forteller at han har gjennomgått flere førstehjelpskurs. Han visste derfor hva han skulle gjøre da han kom inn i bussen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Johansen forteller at passasjerene hadde kuttskader i ansikt og hode, og at han også så bruddskader. Mange av de skadde var eldre personer, forteller han.

Så ikke sammenstøtet
Fra sin posisjon inne i bussen kunne han se lastebilsjåføren, som virket å være i dårlig form. Politiet bekrefter at lastebilsjåføren er blant de 14 skadde.

- Jeg så ikke selve kollisjonen og vil ikke spekulere i hva som har skjedd. Kjøretøyene var fremdeles i bevegelse da jeg kom, sier Johansen til TV 2 Nettavisen før han ble tatt med til politiavhør.

Gaia Trafikk har ifølge en pressemelding innkalt selskapets beredskapsorganisasjon, og ber pårørende ringe 55 55 44 46 eller 55 55 44 48.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.