*Nettavisen* Nyheter.

14 speidere savnet

Det ble satt i gang leteaksjon etter 14 tyske speidere og ledere i Setesdalen. De ble funnet i god behold søndag kveld.

11.02.07 23:03

Det ble slått full alarm etter at en gruppe på 3-4 voksne og 10-11 barn ikke hadde kommet fram til til Berg i Valle i Setesdalen søndag kveld. Tyskerne hadde gått fra Bossbu og skulle ifølge personen som slo alarm ankomme Berg søndag.

- Det var en som hadde overnattet sammen med gruppa på Bossbu som melde dem savnet. Han hadde gått etter dem – men etter hvert så han ingenting til dem. Været er blitt dårligere så vi har sendt inn fire snøscooterpatruljer og et Sea King redningshelikopter for å lete etter dem, sa operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder Politidistrikt til Nettavisen søndag ettermiddag

Senere på kvelden måtte Sea King helikopteret avslutte søket på grunn av tåke i området. Søndag kveld var snøscooterpatruljene på leting etter tyskerne.

Ved 21.22 ble gruppa funnet i god behold ved Svartnut hytta like sør for Vossbu. Det viste seg at aksjonen hadde blitt startet på grunn av en misforståelse.

- De var totalt uvitende om at det var satt igang søk etter de. Han som meldte fra oppfattet at de skulle til Berg, men en hyttebok viste at de var på vei i en helt annen retning, sa Kvitne søndag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.