RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

14 ulykker bare i Oslo

Sist oppdatert:
Glatte veier har ført til én dødsulykke og en rekke andre ulykker i påsketrafikken.

En person er bekreftet omkommet og tre personer er skadd etter en ulykke på E18 mandag kveld.

Ulykken skjedde ved Svartskogtoppen i Oppegård kommune i Akershus.

Ifølge politiets operative uteleder på stedet er to av personene alvorlig skadd, mens en person har fått lettere skader. Alle er fraktet til sykehus.

E18 var stengt midlertidig, men er åpnet igjen.

- Det var to personbiler som hadde vært innblandet i en kraftig kollisjon, forteller vakthavende brannleder Per Christoffersen ved Follo Brannvesen til Nettavisen.

Det satt to personer i hver av de to bilene.

- Veien på stedet har tre kjørefelt, to mot Oslo og ett sørover mot Moss. Sannsynligvis kjørte den ene nordover og den andre sørover, sier Christoffersen.

Såpeglatt
Påsketrafikken har vært preget av lite kø, men mange ulykker på grunn av såpeglatte veier i Sør-Norge.

På E18 i Vestfold havnet en bil på taket i sørgående retning ved Sem. Ved Skui i Bærum kolliderte biler på E16, mens en bil kjørte i fjellveggen på E18 i Asker i retning Drammen.

Fem personer ble sendt til sykehus etter en kollisjon i Nordsjøveien på Sola.

Klokken 21.15 oppsto enda en trafikkulykkke på E18, denne gang i Vestfold. Ifølge politiet er tre personer kjørt til sykehus med lettere personskader. Frontkollisjonen fant sted ved Bommestadbakkene mellom Larvik og Sandefjord. Bilene er fjernet fra E18 og veien er åpnet igjen etter å ha vært stengt en kortere periode.

Sjekk oppdaterte veimeldinger fra Statens vegvesen her

Hektisk kveld i Oslo
I Oslo har det også vært en rekke ulykker på grunn av været. Politiet har bistått ved hele 14 trafikkulykker i løpet av kvelden.

- Det var ille en periode, men nå har det roet seg, heldigvis. Det har blitt saltet, så nå ser det bedre ut. Men det var 5-6 ulykker som ble rapportert til oss i løpet av kort tid, sier operasjonsleder Runar Skarnes ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Det skal ikke ha vært noen alvorlige personskader, men ved flere av ulykkene har de materielle skadene vært betydelige.

Tog- og trikkestans
En bil kjørte utfor og havnet på taket oppå trikkeskinnene ved Kastellet i Ekebergveien ved 20.30-tiden, og hindret dermed trikk 18 og 19 i retning Oslo.

- Det er ikke meldt om personskader, opplyser Skarnes.

Bilen er nå løftet opp fra trikkeskinnene

Tog- og trikketrafikken i Oslo var søndag ettermiddag lammet etter at en lastebil rev ned trikkens kjøreledning i Oslo gate.

Ved 21-tiden skjedde en ulykke på E6 rett nord for Oslo.

- Rett etter avkjøringen til Østre Aker vei klarte en bil å komme seg over midtrabatten og lande i sydgående kjørefelt. Personen i bilen skal ikke være alvorlig skadet, men det er ikke mye igjen av bilen, sier Skarnes. Som følge av ulykken er det nå køer innover mot Oslo på E6.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fem skadet i Bærum
Sent mandag kveld melder politiet i Bærum om en frontkollisjon på E16 ved Skui.

- Vi har sendt fem personer til legevakten for en sjekk, opplyser operasjonsleder ved Asker og Bærum politidistrikt til Nettavisen.

Begge bilene er tauet vekk og veien er åpen for normal trafikk.

Tre til legevakten i Hokksund
Det glatte føret krevde sin ofre også i Buskerud. Ved Skotselv nordøst for Hokksund skled en bil over i motgående kjørefelt og kolliderte med to andre biler.

Ifølge politiet i Søndre Buskerud ble tre personer sendt til legevakten. Alle de tre bilene måtte taues vekk fra ulykkesstedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere