Gå til sidens hovedinnhold

15 år for brekkjern-drap

En 50-åring er dømt til 15 års fengsel for å ha drept kjæresten sin med brekkjern i januar i år.

Mannen ble i Oslo tingrett dømt for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Drapet fant sted 18. januar 2003.

Sier han sov
Under rettssaken hevdet mannen at han sov da drapet skjedde. Mannen, som selv ringte 112 og meldte om drapet, har tidligere forklart at han våknet av støy i leiligheten, og fant sin samboer døende ved siden av sengen.

- Plutselig går døra opp og en person kommer bakfra og skyver meg inn på badet. Jeg ringte politiet for å få ham ut. Vi fikk ham ut av leiligheten, men ikke ut av oppgangen. Deretter satt vi og drakk og jeg sovnet på sofaen. Bikkja vekte meg og jeg så NN (samboeren, red. anm.) ligge på gulvet. Jeg trodde først hun hadde tatt overdose og slått hodet i kasseapparatet vi hadde i stua, fortalte mannen i retten.

Usannsynlig forklaring
Oslo tingrett anser imidlertid mannens forklaring som fullstendig usannsynlig. Blant annet har han ingen tilfredsstillende forklaring på at t-skjorten hans var tilsølt av blod. På grunn av vitneforklaringer og tekstmeldinger er retten dessuten overbevist om at forholdet deres var sterkt preget av at 50-åringen var sjalu, kontrollerende og voldelig, og at den drepte hadde tenkt å gjøre det slutt med ham.

Brekkjernet som ble brukt til å drepe kvinnen, ble funnet i leiligheten. Ettersom drapet ble utført på en særdeles brutal måte mot en forsvarsløs person, forelå det etter rettens oppfatning særdeles skjerpende omstendigheter.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene