Gå til sidens hovedinnhold

15 år for Stoa-drapet

Hovedmannen bak det brutale Stoa-drapet er i dag idømt 15 års fengsel. De andre involverte fikk fra to til 12 år.

Seks av de syv som stod tiltalt i lagmannsretten ble kjent skyldige etter tiltalen da juryen avgjorde skyldsspørsmålet tidligere denne uken. I dag ble straffeutmålingen for de tiltalte offentliggjort, melder Agderposten.

De tre tiltalte som er kjent skyldige i selve drapet på Zia Anwar skal sone fengselsstraffer på henholdsvis 15, 12 og 10 år.

De tre som ble kjent skyldige i å ha medvirket til legemsbeskadigelse med døden til følge, ble dømt til fengsel i henholdsvis seks, tre og to år. Dommen i Agder lagmannsrett var enstemmig.

Betenkningstid
Alle de dømte benyttet seg av betenkningstid etter at lagmannsrettens dommer var lest opp.

Selve skyldsspørsmålet er avgjort og kan ikke ankes, etter at samtlige er kjent skyldige av både Aust-Agder tingrett og Agder lagmannsrett. Den eneste muligheten for videre rettsbehandling nå er å anke selve straffeutmålingen til Høyesterett.

Grov mishandling
27-årige Zia Anwar ble mishandlet med så stor kraft at det var blod på gulv, vegger og i taket. Da Arendal tingrett dømte mennene i desember i fjor, la retten til grunn at volden ble planlagt døgnet før mishandlingen på lakkeringsverkstedet på Stoa i Arendal.

- Volden og blodtapet var dødelig, selv om vi ikke kan se bort fra at kulde og narkotika kan ha vært medvirkende årsaker til at han døde, sa tingrettsdommer Odd Douzette da domsslutningen ble lest opp fredag.

Den særdeles grove mishandlingen og torturen startet lørdag formiddag 15. mars 2003, da Anwar ble overfalt på billakkeringsverkstedet på industriområdet på Stoa i Arendal.

Under vitneprov i tingretten forklarte enkelte at at Anwar ble slått rundt hundre ganger. En av de tiltalte forklarte til politiet at de slo med knyttnever til tennene falt ut. Gjentatte ganger skal offeret ha fått en pistolmunning stukket opp i anus. Etter mishandlingen ble han pakket inn i plast og/eller teipet, og lagt bakpå en pickup. Der lå han til en av de involverte sjekket ved midnatt og fant ham død.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken