*Nettavisen* Nyheter.

15-åring død etter badeulykke

Et stort antall kjøretøy fra nødetatene stod ved damkronen mellom 3. og 2. dam i Bjørndalen sent lørdag kveld. Foto: Jon Jacobsen (Fredriksstad Blad)

Den 15 år gamle gutten som ble hentet opp av vannet etter en badeulykke i Fredrikstad lørdag kveld, er død.

15.06.14 20:01

Det var to elever ved ungdomsskolene Kvernhuset og Borge, henholdsvis 15 og 16 år gamle, som var involvert i den alvorlige badeulykken i Bjørndalen lørdag kveld. Tidlig søndag kveld omkom 15-åringen av skadene han pådro seg i ulykken.

Det er pressevakt ved Oslo Universitetsykehus, Ander Bayer som melder dette til f-b.no like før klokken 18.30.

Tilstanden til 16-åringen, som er elev i 10. klasse ved Borge ungdomsskole, skal fortsatt være kritisk.

– Tilstanden «kritisk og uavklart»

Politiet karakteriserte søndag formiddag tilstanden til de to guttene som alvorlig, men stabil. De hadde da begge blitt overflyttet til Rikshospitalet.

Søndag ettermiddag blir tilstanden til de to beskrevet som «uavklart» i en pressemelding fra Fredrikstad kommune

På Kvernhuset og Borge, hvor de to guttene går til daglig, vil elevene blir informert om ulykken når de kommer tilbake til skolen mandag 16. juni.

Grønvold opplyser søndag til f-b.no at kommunen fortsatt har beredskap på legevakten, dersom pårærende og andre trenger hjelp og noen å snakke med.

Det var politiet som først meldte om ulykken lørdag kveld. De to skal ha vært under vann i minst ett kvarter i forbindelse med bading i tredje dam i Bjørndalen, før de ble hentet opp av vannet klokken 20.45, opplyser Østfold-politiet.

Badet da ulykken skjedde

Politiet vet fremdeles ikke noe om bakgrunnen for ulykken, men det skal dreie seg om en ulykke i forbindelse med bading.

– Vi skal etterforske videre utover søndagen. Da vil vi kanskje få mer informasjon om hva som har skjedd og formålet med badingen, sier han til Fredriksstad Blad.

Livreddende tiltak på stedet

Ifølge Aftenposten skal vitner forteller at guttene hoppet ut fra en fjellknaus som er et populært sted å hoppe og stupe fra da de forsvant under vann.

Store mengder redningspersonell, blant annet fra luftambulansen, drev livreddende tiltak på stedet.

Dammene i Bjørndalen er opprinnelig drikkevannskilder for Fredrikstad, men er nå et populært utfartssted og friluftsområde.

Kritisk skadet

Både vitner, polititjenestemenn og andre som kom til ulykkesplassen, forsøkte forgjeves å lokalisere og få opp de to fra vannet, før det til slutt var dykkere fra Fredrikstad brann- og redningsvesen som hentet de to opp på land.

– Kan politiet si noe om bakgrunnen for ulykken?

– Vi kan ikke gå inn på detaljer nå, men det har skjedd i forbindelse med bading, sier innsatsleder Anders Strømsæther.

Lørdagens ulykke i Bjørndalen er ikke den første drukningsulykken i tredje dam: i 2009 druknet en 14-åring samme sted.

Les flere nyheter fra Fredriksstad BladNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.