15-åring holdes innesperret

I et halvt år har en 15 år gammel gutt sittet innelåst fordi barnevernet og psykiatrien krangler om hvem som skal hjelpe ham. – Dette er offentlig barnemishandling, sier guttens advokat.

20.08.03 09:27

Fylkesnemnda for barnevernssaker har slått fast at gutten er ”et offer for de forskjellige myndigheters manglende evne til å bli enige om fordeling av ansvaret for (guttens) behandling”.

Psykiateren hans mener han tar skade av oppholdet på akuttinstitusjonen BUS (Barnevernets ungdomssenter) i Oslo. Feilplasseringen er i tillegg det dyreste alternativet: Bydel St.Hanshaugen/Ullevål i Oslo har betalt over 1,5 millioner kroner for å ha gutten der i seks måneder.

- Offentlig barnemishandling

Likevel sitter han innelåst uten skolegang, psykiatrisk hjelp eller noe tilbud, i et regime som ifølge hans advokat Reidar Steinsvik er å betrakte som offentlig barnemishandling.

Gutten selv, som er en såkalt versting og tilhører et kriminelt barneranermiljø, opplever at han sitter i et fengsel, skriver VG.

- Uhyggelig unnfallenhet

- Vi kan ikke skyfle ham rundt på barnevernsinstitusjoner når det han trenger er psykiatrisk hjelp. Barne- og ungdomsspsykiatrien i Oslo viser en uhyggelig unnfallenhet, sier ansvarlig for barnevernsplassering i bydelen, Sven Bue Berger til VG.

BUS-leder Wenche Lauritzen sier til avisen at det er ”særdeles uheldig” at han sitter der, men at de gjør så godt de kan for ham. I dag er det møte om guttens skjebne, i regi av fylkeslegen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.