15-åring sto bak skoleskytingen i USA

SKOLESKYTING: Foreldre samlet i påvente av å bli gjenforent med sine barn etter skoleskytingen på Reynolds High School i Troutdale, Oregon.

SKOLESKYTING: Foreldre samlet i påvente av å bli gjenforent med sine barn etter skoleskytingen på Reynolds High School i Troutdale, Oregon. Foto: Steve Dipaola (Reuters)

– Gutten hadde med seg flere våpen og kunne drept mange flere, sier politiet.

11.06.14 22:53

Los Angeles (NTB-AFP): Amerikansk politi opplyser at gjerningspersonen bak tirsdagens skoleskyting i Oregon var en 15 år gammel skoleelev.

– Gutten hadde med seg flere våpen og kunne drept mange flere, sier politiet i en uttalelse. 15-åringen drepte en 14-åring før han tok sitt eget liv. Hendelsen fant sted på Reynolds High School utenfor Portland i delstaten Oregon, siste dag før sommerferien.

Dette er den fjerde skyteepisoden på tre uker i vestlige USA. President Barack Obama, som har forsøkt å innføre strengere våpenlover, er frustrert.

– For tiden er det ikke mulig å få selv den minste innstramming gjennom Kongressen. Det er noe vi bør skamme oss over, sa Obama da han nylig deltok på et nettmøte arrangert i samarbeid med nettstedet Tumblr. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.