15-åring tatt for fyllekjøring

Gutten stjal sin onkels bil i Trysil og lot seg overhodet ikke stoppe av politiets forsøk på å hindre ham i å fortsette ferden.

Den ville bilturen startet natt til 1. påskedag da tenåringen tok onkelens Audi og satte kursen mot Elverum med en fart på opptil 160 kilometer i timen, skriver Hamar Arbeiderblad.

Veisperringer og spikermatter
Politipatruljer fra Trysil fulgte etter, men valgte å holde seg på behørig avstand i redsel for å stresse den uerfarne sjåføren og skape en enda farligere situasjon. I Hernes satte de opp veisperringer som 15-åringen kjørte tvers igjennom før han fortsatte mot Hamar.

Politiet la ut spikermatter på veien ved Løten, noe som punkterte den stjålne bilens to forhjul, men som ikke stoppet guttens forsøk på å fortsette turen. Dette senket imidlertid farten såpass at politiet valgte å kjøre etter. Det var til slutt det faktum at bilen gikk tom for olje som stanset guttens villmannskjøring.

Høy promille
15-åringen ble brakt til Hamar politistasjon, hvor det gjennom promilletest viste seg at han hadde 1,9 i promille. Han ble kort tid senere overlevert til sine slektinger i Trysil.

Politiet karakteriserer det som kun flaks at bilturen endte uten skader på verken fører eller andre personer. Den stjålne bilen bærer derimot tydelig preg av å ha vært med på guttens kjøretur.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag