*Nettavisen* Nyheter.

15-åring truet med skolemassakre

En elev ved Kjenn skole har innrømmet for politiet at det var han som la ut en video på YouTube der han truet med en skolemassakre.

14.01.08 13:50

Kjenn skole på Lørenskog holder stengt mandag etter å ha blitt truet med en massakre på YouTube. Seks lærere var avbildet i videoen.

Se video på TV 2 Sumo:(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

205291

Tar på alvor
Politiet ble varslet kl. 13.42 søndag, og videoen er nå fjernet. I tillegg er brukerkontoen stengt. Operasjonsleder Bjørn Jahr ved Romerike politidistrikt bekrefter overfor Nettavisen at videoen inneholdt trusler om en massakre på skolen.

Politiet har tatt saken svært alvorlig, og Kripos ble koblet inn i saken.

- Kripos bisto med sporing av ip-adressen som denne filmsnutten skulle være sendt ut fra. Det var den som førte oss til adressen. Gutten erkjente da at det var han som hadde gjort det, sier Jahr.

Den 15 år gamle gutten går selv i 10. klasse ved skolen.

På grunn av hans lave alder bestemte politijuristen at gutten ikke skulle varetektsfengsles, men han ble bedt om å stille i avhør hos politiet mandag.

(Artikkelen fortsetter nedenfor.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Lagt ut i helga
Videoen ble lagt ut på YouTube i løpet av helga med brukernavnet «someonehastodie». Videoen viste i tillegg til bilder av de seks lærerne på skolen, bilder av en ukjent mann. Ifølge Dagbladet.no var klippet lydlagt med sørgemusikk og lyden av skyting.

De seks lærerne som ble avbildet i videoen, skal ikke være direkte truet verbalt, utover at de var avbildet. Jahr sier han selv ikke har sett videoen, og at han ikke vet om de ble identifisert med både navn og bilde, eller bare med bilde.

Videoen ble oppdaget tilfeldig av en lærer som skulle sjekke noe annet vedrørende skolen på YouTube.

- Mente det ikke
Politiet har gjort flere beslag hjemme hos 15-åringen, men vil ikke kommentere hva beslagene består i. De vil heller ikke kommentere om gutten var i stand til å gjennomføre det han truet med på videoen.

- Han sier selv at han ikke hadde noen planer om å gjennomføre det han hadde lagt ut, sier Jahr.

Politiet vil etterforske saken videre for å finne ut om han er alene, eller om flere personer var involvert.

Skolen holder stengt
Rektor har besluttet at skolen skal holdes stengt mandag, selv om 15-åringen har innrømmet forholdet.

- Vi vil ha folk på skolen fra oppstart i morgen og så lenge det måtte være nødvendig, sier Jahr.

I en melding til elevene på skolens hjemmesider forsikrer ledelsen at det er trygt å gå på skolen:

«Skolen er stengt mandag 14.januar etter at vi i går mottok en trussel på nettstedet You-tube. Kripos ble straks koblet inn i saken, og fant raskt frem til vedkommende som har lagt ut trusselen. Det er derfor trygt å åpne skolen igjen, og personalet vil være på plass igjen til klokka 10. Dersom enkeltelever likevel ønsker å komme til skolen i daq for å snakke med voksne, er de velkomne til dette etter klokka 12.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag